1. (bkz: yemek üstü)
    sigara içmenin bir tek yemeğin üstüne gittiğini farkettim.
    sigarayı bırakmış bir arkadaşla takıldım bugün ve normale göre daha az sigara içtiğimi gördüm.
    diğer sebebiyse kesinlikle alışkanlıktır.
  2. kafayı rahatlatıyor olmasıdır. her ne kadar bunun edindiğimiz bağımlılıktan kaynaklı bir durum olduğu söylense de, içenler gevşeme hali yaşadıklarını net bir şekilde fark ettiklerinden, bırakmaya pek o kadar da niyetli olmazlar. eski bir sigara karşıtı böyle diyor..
  3. true detective'in ilk sezonunda matthew mcconaughey'i izlemek bu sebeplerden biridir efendim.onun dışında kolay ulaşılabilir bir sahte mutluluk kaynağı olması da önemli bir sebep
  4. dünya'ya fırlatılıp atılmış varlığınızı, toplumun negatif kutbunda zayıf bir titreşim olarak algıladığınızda; bilginin peşine düşmek adına yıllarca sıralarında oturduğunuz eğitim sisteminin sizi toplumun anlamını ve amacını yitirmiş devinimini korumak için bir dişlisi haline getirip, besin zincirinin şurasına veya burasına hapsettiğini anladığınızda; aynı gezegeni paylaştığınız canlıların yaşamlarının, politikacılar, gelirin büyük bir bölümüne sahip olan patronlar tarafından belirlendiğine şahit olduğunuzda ve bir bombayla ölmediğinize, işten çıkarılmadığınıza, evinizin kirasını bir ay daha ödeyebildiğinize şükür ettiğinizi gördüğünüzde, bir şeyler solar içinizde. o şeyi sulamanız gerekir, yaşamla bağınızın kopmaması için onu ihmal etmemeniz gerektiğini bilirsiniz. dinle sular kimi onu, kimi alkol ve tütünle besler, orgazmın geçici aydınlanması, bir kalp atımı kadar unutuş için üreme organlarını kullanır kimi de.
    zararlıdır sigara bedene ama tasarlanmış, sınırları belirlenmiş bir yaşama katlanmak da zararlıdır. bir distopyanın içinde yaşıyor olmak bazı edimleri temellendirmek için yeter sebep değil midir? işin trajik yanı da bu belki. kabustan uyanmak için veya o kabusu unutmak için size sunulmuş olanları tüketmek. bebekken ağzınıza emzik sıkıştırırlar, büyüdüğünüzde tribünleri, sigara paketlerini, tapınakları gösterirler.
  5. ömrü uzatmak. nefesin düğümlendiği anlarda süper kahraman işlevi görüyor. zor zamanın sinsi dostu.
  6. sigara içmek için makul bir neden yoktur bana göre, bunu öyle boş keseden de söylemiyorum denedim ama birşeye de benzemiyor ki bu meret..
  7. kendimi sigara içerken seyretmeyi çok isterdim. sigara içenin gözlerinde garip bir şey bulmuşumdur hep. o bir hışımla çekildikten sonra insanın içini tavaf eden dumanın özgürlüğe kavuşması. bu bile başlı başına bir hikayedir nazarımda ve her anın ayrı ayrı değeri vardır. dünyayı kendine yetiremeyen insanlar sigara içerler bence -ergen bebelerin taklitlerini saymıyorum, sigara içiş de başlı başına hayata bi' müdahaledir-. insan kişisi dumanı özgür kılmakla kendini mutlu hisseder, içindekini bu kadar kolay dışa vurabilmek iyi hissettiriyordur belki de, diğer olamayanların yanında kim bilir.
  8. sigara kullanan kişiler aslında pek farkında olmasalar da, bunun onların 'mutluluk totemi' olduğunu düşünüyorum. sigarayı ilk yakma anından bitene kadar geçirilen sürede yerine getirilen modern bir ibadet gibi. bu en azından benim için böyle. peki, sigara zararlı mıdır? -evet, eğer sana zarar verdiğini düşünüyorsan elbette ki zararlıdır.
  9. şöyle bi' durum da vardır..
    herkes gider
    elinde sigara ile
    bir tek sen kalırsın.

    sebepte budur belki.
    mert
  10. nikotine bağımlılık gibi gözükse de tiryaki olarak belli bir zamandan sonra tamamen psikolojik olan nedenlerdir. boşluk hissini gidermek gibi. sigaranın kendinden,kokusundan,sizi yormasından nefret etseniz dahi boşlukları doldurmak içersiniz benim gibi.