1. insan kalp kırar, insan kafa kırar,
    insan küfür eder, insan zulm eder,
    insan işkence eder, insan katleder,
    insan taciz eder, insan tecavüz eder,
    insan yalan söyler, insan ihanet eder,
    insan kokar, insan bulaşır,

    ve bu sayılanlar artarak devam eder.

    kendi türüne bu kadar zararı olan bir mahlukun neden hala sevildiğini öğrendiğimde sigara neden içilir onu da yazarım
  2. sinirli olduğunda seni rahatlatır. mutlu olduğunda mutluluğuna mutluluk katar. en önemlisi ise kendini yalnız hissettiğin anda sana en iyi arkadaş olur.
    sarp
  3. hiç unutmam 14 yasindayim. memleketten abim geldi ki kendisi benden 1 yaş büyük olur. cebimde son 3 tl gibi bir param var ve o para ile bana zorla sigara aldırdı. ben icmiyordum ama o içiyordu. o gün son paramı sigaraya vermenin acisiyla bende 1 tane iceyim dedim ve o gün bu gündür hiç aralıksız iciyorum.
  4. ''bir tek o benim için yanıyor'' necip fazıl'dan
  5. farmakolojik olarak sedatif etkisi. hatta tek etkisi. bir süre bu sebepten kullanmanın akabinde de bağımlılık yaratması.
    cakal
  6. Sigarada nikotin vardır. Nikotin dopamin salgılanmasını sağlar. dopamin'i youser arkadaş burada anlatmış.
  7. Kötülük! dedi simyacı. İnsanın ağzına giren şeyde değil; kötülük oradan çıkandadır.
    paulo coelho-simyacı
  8. içen arkadaşlar kusura bakmasın ama açık ara salaklık.

    ya da kusura bakın ya, sigara içecek kadar salaksanız zaten bu dediğime alınmaya hakkınız yok.
  9. model alarak öğrenme kuramına göre kişi, gördüğü davranışları model alır ve bunun sonucunda öğrenir. yani bu davranışı yapan birini görür, onu kendine örnek alır ve davranışı öğrenir.

    sigara da insanların belki de hiç farkında olmadığı şekilde böyle öğrenilir. ilk bakılacak yer aile ve çevredir bu dönemlerde. aileden biri sigara içiyorsa çocuk, küçük yaşta bunu model almaya çalışır. küçük çocukların krakerleri sigara gibi kullanması belki de bundandır.

    çocuk büyüdükçe örnek aldığı ve kendini yakın gördüğü çevre değişir. artık çocuğun arkadaşları sigara içiyordur ve bu çocuklar genelde okun uçarı ,diğerlerine göre havalı, çocuklarıdır. çocuk onlar gibi olmak ister ve buna yönelir. yönelmese de bilinçaltında sigara içen insanlar havalıdır mesajını yerleştirir.

    fight clup'taki taylor durden'ın o sigara sahnesi hemem herkesin aklında yer etmiştir. ve de marla singer'ın sigara içişi. son olarak filmlerde de havalı insanların sigara içtiğini gören çocuk bilinçaltına bunu da fark etmeden koyar. bu kişileri model alır ve onlar gibi olabilmek için sigara içmeye başlar.
  10. arada canım zehirlenmek istiyor, insan nasıl kendine kayarmış bir deneyeyim diyorum sonra malumunuz soğuyorum tabi. bunun dışında bir neden bulamadığım eylem.