1. birkaç gruba ayıracak olursak:
    -bağımlı olanlar:sigara onlar için acıkınca yemek yemeye, susayınca su içmeye benzer.eksik olanı yerine koymakla aynı şeydir.zararı hazzından çoktur.
    -özenenler:kızlar bile içiyor ya diyenlerdir.sigarayı bir ölçüt olarak kabul etmişlerdir.sigara içince büyüyeceklerini zannederler.
    -efkardan içenler:sigarayı efkar nesnesi haline getirmişlerdir.zannımca kapitalizmin oyunudur.bu grup ve bundan önceki grup devam ederse ilk gruba dönüşeceklerdir.
  2. kesinlikle mad men izlemektir. mad men izleyince hem sigaraya başlayasanız gelir hem de viski içesiniz. ben sigara içmemek için kendimi ne kadar tutsamda (bir kaç sevdiğim insan akciğer kanserinden vefat etmişlerdi) yine de mad men izleyince olsa da bir dal yaksak demiyorum değil.
  3. ömrü uzatmak. nefesin düğümlendiği anlarda süper kahraman işlevi görüyor. zor zamanın sinsi dostu.
  4. içilmediği zaman ne yapacağını bilememenin başı çektiği nedenler. gerçekten nasıl ve neden başladığı tam olarak hatırlamıyorum fakat şu an hayatımın her noktasında sigara var. içmediğim zaman hiçbir şekilde hiçbir yerde mutlu olamıyorum. yazdıktan 5 dakika sonra bu düşüncenin farkında olmadan hayatıma devam edeceğim ama geliyor arada böyle. ilginç
    nane
  5. bir gün bırakabileceğini bilmek.
  6. normal alınan her nefeste aklına onun gelmesi.
  7. sigara içmek için makul bir neden yoktur bana göre, bunu öyle boş keseden de söylemiyorum denedim ama birşeye de benzemiyor ki bu meret..
  8. biraz kül biraz duman
  9. içen kimsenin, içmemek için geçerli sebepleri önemsememesi.
    ancak ne yazık ki elde sigara ile geçen yıllar sonrasında genel sebepler biraz daha özel sebeplere dönebiliyor.
    not:sigara içiyorum
  10. mesut sanmak için kendimi
    ne kâğıt isterim, ne kalem;
    parmaklarımda cıgaram,
    dalar giderim mavisinden içeri
    karşımda duran resmin.