• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.85)
the theory of everything - james marsh
film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren ingiliz fizikçi ve teorisyen stephen hawking'in hayatından bir kesiti ele alıyor. odak noktası olarak hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi jane wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilim adına yaptıklarına ve hastalık teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.


  1. izlerken sanki bir zaman makinesine bindirilmiş de stephen hawking'in gençliğine gitmiş,köşeye oturmuş kucağımda mısırla onları izliyordum.
    sadece aşk hayatı değil hawking'in psikolojisinin de çok iyi aktarıldığını düşündüğüm izlenilesi duygulanılası film.
  2. hawking'in hayatının gayet akıcı ve başarılı işlendiği bir film. bunun yanında fizik ve ilgili kuramlar her izleyenin seviyesinde anlaşılabilecek düzeyde. eddie redmayne başka biri olarak doğsa , stephan hawking olarak doğarmış ^::)^
  3. görsel yönden tatmin olduğum, hikayeyi içselleştirebildiğim, rastgelirse tekrar izleyebileceğimi düşündüğüm duygusal bir filmdi. çok hoş sahneleri olduğu gibi insanın içini sızım sızım sızlatan sahneleri de var. genel olarak güzel film ama hawking'in uçuk bilimsel kariyerine fikir edinmek için tercih edilebileceğini düşündüğüm bir film değil. dramatik, romantik bir film.