1. cok üzülüyorum ben bu kadinlara.

    gectigimiz günlerde sözde okumus etmis bir arkadas türk-azeri grubuyla muhabbet ediyoruz. yurtdisinda bir üniversitede okuyup kapagi avrupa'ya atmaya calisan ekipteniz hep beraber. bir süre sonra muhabbet döndü dolasti 'avrupa'dan kiz alinmaz, bizim kizlar bir baska' mevzusuna geldi. genel kani bu yönde, eyvallah. 'beraber zeki müren dinleyip raki icemeyecegim kadini neyleyim'e falan derken döndük dolastik 'bakire'lik meselesine geldik.

    simdi burada ara verip bizim bu muhabbet eden ekibin son 1 yilda en az 3'er 5'er kadinla beraber oldugunu belirtmem lazim. bakire degiliz hicbirimiz yani.

    neyse efendim bu okumus etmis dedigimiz adamlarin ortak vardigi kani su oldu. 'olur da yabanciyla evlenirsem bakirelik cok önemli degil ama türk olursa bakire olmasi sart'. yemin ediyorum kanim dondu.'vay godosa bak' hele bakislari altinda, 'bence önemli degil' dedikce 'abi simdi 10 kisiyle sevismis olsa da mi? baskasina blowjob yapmis olsa da mi?' seviyesine geldi muhabbet. en son 1 kisiyle yatmissa sorun olmayacagina karar verildi. ama blowjob'suz.

    evet hanimlar böyle adamlarla hic seyetmeyin. güvendiginiz bir erkek arkadasinizla düsünce altyapisini kontrol ettirin. bu adamlar cidden sizi de, emeginizi de,memelerinizi de, blowjob'unuzu da haketmiyorlar.

    güzel günler, hayirli sevismeler.
  2. öncelikle şunu belirtmek isterim ki asla kendilerini suçlamıyorum, küçümsemiyorum, büyütmüyorum yani kısaca yargılamıyorum.

    lâkin gördüğüm üzere (sosyal-ekonomik olarak ortalama bir çevreye sahip) bir türk kadınının sağlıklı bir birey olma ihtimali gerçekten zordur. ruhsal, fiziksel, zihinsel her anlamda kendilerine biçilen kalıbı reddeden ve bu cesareti gösterebilen kadınlarda ise anlam verilmesi güç bir özgüven ve yanılgılı bir özgürlük anlayışı ortaya çıkıyor. bu noktadan sonra kendileri (psikolojik olarak haklı nedenlerle temellendirilebilir) itici derecede yanlış anlaşılmalarla yarattıkları imajı insanlara hissettirme/gösterme gayretine giriyorlar. bahsettiğim bu kadın davranışı tarafımdan çok sağlıklı bulunmasa da cesareti ve yerindeliği ile her zaman takdirimi kazanmıştır.

    bir türk erkeği olarak kadınlara seçme zorunluluğunu dayatan, aslında bahsi geçen her türlü cebrin (iffet, sadakat ...) hem kadın hem de erkek için yaşamın birer parçası olduğunu, toplumsal görevlerin belirlenirken kıstasın cinsiyet olmaması gerektiğini düşünüyorum ve aklı olan her türk kadınına bolca sabır ve güç diliyorum.
  3. gazi paşa'dan:

    "bizim örtünme konusunda dikkate alacağımız şey, bir yandan ulusun ruhunu, öte yandan yaşamın gereklerini düşünmektir. örtünmede her iki yöndeki aşırılıklardan kaçınmakla bu ki gereksinimi de karşılamış olacağız. kendi zevkimize, kendi terbiye ve düzeyimize göre istediğimiz kıyafetleri seçebiliriz. (...) bazı ulusların zevk alemlerini ülkemizde uygulamaya kalkmak elbette hata olur. bu sosyal yaşamımızı ileriye ve erdeme götürmez. kadın konusunda biçim ve kıyafet ikinci derecede kalır. kadınlarımız için asıl savaşım alanı, başarılı olunması gereken alan, kültürle, aydınlıkla, gerçek erdemle donanmaktır."

    bu da attila ilhan'dan gelsin:

    "aydın kadın kendi kendine bir kişilik yapamazsa sinema ve basının ona verdiğini kişilik sanır, benimser: bu da yarı fahişe dansözlerin, 'tüketim hayvanı' sinema yıldızlarının yapma kişiliğidir."
    ae
  4. mallarına (hayvanlarına yani) baksın istiyorsan kürt kızı,
    evlatlarına baksın istiyorsan türk kızı,
    sana baksın istiyorsan çerkes kızı
    ile evleneceksin nasihatinde koca memnuniyetini bir kenara bırakan tip olarak yer alan kadındır.
    kalba
  5. pek çok televizyon dizisinde karikatürize edilmiş olarak karşımıza çıkar.