1. çünkü bizim memleketimizde kendi kendini içten tüketme gibi bir durum var. 1-2 tane sağlam adam çıksa bile körle yatan şaşı kalkar misali diğerlerine benzetiyorlar.
  2. calismamak calismamak calismamak... bu topraklarda yasayan insanlar olarak cok buyuk cogunlugumuz calismaktan olesiye nefret ediyor. hal boyle olunca hayatin diger alanlarinda oldugu gibi futbolda da basarisizliga mahkumuz.
  3. en büyük sorumlu siyasi erkin her şeye bulaşması. tıpkı aile yapısına, eğitim hayatına, yaşam tarzlarına, neyi düşünüp neyi düşünmemene, nasıl güldüğüne, ne izlemen gerektiğine, neleri yazıp neleri yazmaman gerektiğine vs. karıştığı gibi futbola da siyasi düşünce empoze edildiğinden bizim ülkede futbol asla sadece futbol olamamıştır.

    31 ocak 2016 bursaspor amedspor maçı

    16 kasım 2005 türkiye isviçre maçı

    işte bu kafayla sadece futbolda değil hiçbir spor müsabakasında başarı elde edilemez.
  4. sabırsızlıktır. herkesin dilinde altyapı sorunu ama herkes takımına yıldız futbolcu istiyor. takımdaki gençler şans bulamıyor ki amk. ondan sonra gelişmiyor. şans bulamazsan, deneyemezsen nasıl geliştireceksin. adama baştan güvenmiyorsun ki.

    yürümeyi bile düşe kalka öğreniyon amk, sağlam bir jenerasyon yetiştirmek için sabır gerek. lafta değil gerçekten altyapıya desteklemek gerek.