1. tek erkekler finalini wawrinka'nın kazandığı grand slam.

    turnuvanın genelinde favorim monfils idi. djokovic ile karşılaşana kadar gerçekten çok efsanevi bir performans sergiledi fakat djokovic maçında çok garip bir şekilde verdiği fazla basit sayılar, konsantrasyon eksikliği, hakemle girdiği tartışma derken oyunun başında verdiği set ve hemen arkasındaki basit servis kırmalar sayesinden oyundan düştü. bir ara iyice toparlandı fakat maçta cidden çok garip şeyler oldu ve monfils maçın içine tam olarak dahil olamadı ve çok sevildiği halde ıslıklandı. hem benim için hem de kendisi için ciddi bir hayalkırıklığı olmalı.

    turnuvanın ilk günleri fazlasıyla kısır ve sıkıcı geçerken ileriye doğru açılmaya başladı. turnuvanın süprizlerinden birisi lucas pouille tarafından elenen nadal oldu. 22 yaşında olmasına rağmen çokça profesyonel bir oyun çıkarttı fakat daha sonra monfils'e elenmekten kurtulamadı. tek erkeklerde en heyecanlı maçlardan bir diğeri ise nishikori ve murray maçı oldu. 5 sete uzayan maç tek başına tüm turnuvanın sıkıcılığını attı diyebiliriz. olimpiyatlar ile moral depolayan murray'i eleyen nishikori, yarı finalde yine çokça iyi bir maçta wawrinka'ya elenmekten kurtulamadı. finalde ise akıllardaki merak konusu, finale kadar kadar basit maçlar çıkartan djokovic'in finaldeki performansının nasıl olacağı yönündeydi. gerçekten iyi bir şekilde maça başladı djokovic fakat 3. setle beraber iyice düşüş yaşadı ve şimdi de tartışılan sağlık molalarına başvurdu. djokovic'in nasıl bir karaktere sahip olduğunu az çok biliyorum ama yapılan eleştirileri de fazlasıyla yersiz buluyorum. çünkü kanayan çorabını ve eurosport'un harika(!) kameramanları sayesinde ayağındaki sorunu çokça iyi bir şekilde gördük. ama o molanın zamanlaması gerçekten çok kötüydü, kabul etmek gerek. wawrinka ise inanılmaz bir istikrar uzmanı. geriye düşmesine rağmen karşısında makine gibi işleyen birisine karşı böylesine sağlam bir maç çıkartması taktiri fazlasıyla hak ediyor. maç içerisinde yer yer gördüğümüz kadarıyla da djokovic'den cok daha iyi savunma yapabiliyor. gerçekten harika bir final maçı izletti.

    son olarak, 2020'ye kadar kazanabildiğiniz tüm slam'leri kazanın beyler. sonra pisti aliassime'ye bırakacaksınız malum..