• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.19)
who am i - kein system ist sicher - baran bo odar
genç bir bilgisayar dehası olan benjamin, sadece almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. yer altı bir hacker grubu, benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, bu tehlikeli teklifi kabul eder... yönetmenliğini baran bo odar’ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen bo odar ile birlikte jantje friese’ın imzası var. siber suç geriliminin başrolünde tom schilling yer alırken, elyas m'barek, wotan wilke möhringi hannah herzsprung ve trine dyrholm isimleri eşlik ediyor.


  1. sonunda birden fazla kere ters köşe yapmasıyla gönlümde yer etmiş kaliteli alman yapımı.
    kg
  2. enfes ötesi alman filmi. orgazmdan daha zevkli anlar bu filmin sonu ile resmen birebir uyuyor. muazzam bir kurgu. filmi izlerken birden fazla oha lan diyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

    filmin en güzel sahneleri ise sanaldaki hackerlerin birbirleriyle olan iletişimini karanlık bir tren vagonunda sanki gerçek hayatta karşılıklı konuşuyorlarmış gibi göstermeleri.

    !---- spoiler ----!

    v for vendetta gibi değeri sonradan anlaşılacak bu filmin. hatta kült film bile diyebiliriz bence. zaten bundan daha boktan filmlere kült diyolar buna da kült desek nolacak sanki. izleyin, izlettirin, baskı kurun izletin.
  3. tam ifadesiyle ağzım ayrık izledim. dikkat sürpriz sonlu.
    kgn
  4. mr.robot sevenlerinin izlemesi gereken film. diziden daha çok sevdim. baş rolde oynayan hanım kızımızında değişik bir güzelliği var. birde almanca konuşmasa o güzel yüzüyle. hiç yakışmıyor.
    tes
  5. sonunda temiz bir hassiktir çektirir.izleyiniz izlettiriniz
  6. çok özgün bir senaryosu olmasa da sıkıcı olmayan, izlenebilir hoş bir film.
    !---- spoiler ----!

    ana karakterin geçmişinden sunulan kesitler, zorlama bir final sahnesini bağıra bağıra çağırıyordu. çoklu kişilik bozukluğuna sahip bir anne ve asosyal bir sosyal mühendis(!) biraz zorlama olmuş gibi geldi bana oturduğum sandalyeden

    !---- spoiler ----!
  7. izlenilirken son ana kadar ''meeh klasik hacker filmi işte ya'' derken plot twistler ikili üçlü zuhur eder ve mindfuck* yaşayıp senariste hayran kalirsiniz.
  8. !---- spoiler ----!

    en sonda çocuğun şizofren olduğuna ben bile inandim kimbilir belkide gerçekten şizofrendir??

    !---- spoiler ----!
    niko
  9. konusu itibariyle üst sıralara konulması gerekir, kurgusu, olayların işlenişi, oyunculuklar ve sürpriz sonu ile mutlaka izlenilmesi gereken hiç sıkmayan film.
  10. bu yaz filmi izlerken lan yoksa fight club kafasına mı gidecek diye korkarken güzel ters köşe yapıp akıp giden film olmuştur.filmi izlerken bi tek benim mi aklıma geldi bilmiyorum ama bizim bi redhack vardı ne oldu o?