1. bugün google'la beraber beni dumura uğratmış sitedir. birileri ya google'ı ya da vikipedi'yi trollemiş. anlatayım.

    ben futboldan pek anlamam,ilgilenmem. bugün ofise geldim ozan tufan aşağı ozan tufan yukarı herkes muabbet ediyor. merak ettim kim bu adam dedim google'ladım ve karşıma çıkan sayfanın sağ tarafında şu tabloyla karşılaştım.
  2. ben hayatımın bir dönemini sadece wiki okuyarak geçirdim. öncesinde ve sonrasında da sürekli hayatımdaydı. yasaklı olması, erişemem beni çok üzüyor.

    ekleme: anadolu asia minor^:küçük asya^ olarak geçer.
  3. erişimin engellenmesiyle pire için yorgan yakılmıştır. türkiye aleyhine makaleden mi rahatsız oldun engelle makaleleleri geç. bütün içeriğe erişimi engellemek nedir? işin içinde başka bir iş var gibi. bu arada türkiye aleyhine yazılmış makalelerin içeriği hakkında bilgim yok açıkçası. ama böyle davranışlar devam ederse daha çok yazılır...
  4. anlamaz ki nereden anlayacak daha cümle kurmayı bilmeyen adamlar, "ğ" yazmasını bilmeyen adamlar ne anlasın wikipediadan. onlar için wikipedia ilk okul öğrencilerinin ödev yapmakta kullandıkları bir site belki de. ne demişti zaten "bu bilişim fazla kafa yorırsan sıyırırsın".
  5. batıda birkaç yüzyıl önce başlayan devlet-birey çatışmasında bireyin mutlak zaferini görüyoruz. bizde ise hala devlet kavramının soyut, insan yapımı, çok da matah olmayan bir kurumdan ötesi olmadığını 21. yüzyılda anlaşılabilmiş değil. bu zaten bildiğimiz bir gerçekti lakin iş daha vahim bir hal aldı ve bir ideoloji/zihniyet/parti devletle özdeşleşti. yani bir partiye getirdiğiniz eleştiri devlete getirilmiş bir eleştiri halini aldı ki devlet de çok tabii eleştirilecek bir kurumdur, eleştirilmelidir, orası ayrı.

    wikipedia meselesi de bunun bir tezahürü. hükümet işine gelmediği için bir bilgi kaynağını yasakladı ve bunu devlet onurunu bahane ederek yaptı. bu zaten apaçık bir aldatmaca zira mevzu tc devleti ile değil iktidar ile ilgili ki zaten devlet ile ilgili de olsa değişen bir şey olmazdı, bilgi alma hakkı engellenemezdi. tabii bu medeniyetten nasibini almış toplumlarda geçerli.
  6. sırf bir gün için bu sözlükteki yazarlar tarafından birer madde açılsa en hızlı gelişen 10 vikipedi dil sürümü arasına girebilecek hayırlı proje.

    edit: söylemeden edemeyeceğim, bir tane tip var bütün entry'lerimi eksileyen. çabasını takdir ettim.
  7. Rastgele madde düğmesini eskittiğim site .
    İngilizce öğrenmek amacıyla faydalı kısa ve nisbeten basit kelimeler kullanılan ingilizce makaleler okumak isterseniz işte vikipedinin o hizmeti
  8. türkiye'de katkının az olduğu oluşumdur. 8 yıllık gözlemim bu yönde. ben de son birkaç yıldır fazla ilgilenemiyorum o ayrı. ^:swh^

    (bkz: beş temel taş)
  9. günümüz dünya toplumunda kesinlikle olması gereken site. maalesef kesinlikle olması gereken.

    bu ve bunun gibi internet oluşumları yüzünden toplumların kitap, ansiklopedi okuma oranının azaldığını düşünüyorum. hatırlıyorum; daha birinci sınıfa giderken öğretmenin araştırmamız için verdiği konuları, babamın zamanında gazete kuponları ile topladığı ansiklopedi serisinin içinde arardım. o bilgiyi ararken daha başka yüzlerce konu hakkında bilgi edinirdim. şimdi ne yaptığımı sorarsanız bende internet kullanıyorum. maalesef hepimiz bu duruma geldik. kolay yoldan bilgiye direkt olarak ulaşmak. güzel bir şey ama, eskiden aradığım şeyi bulana kadar çok farklı şeyleri de öğrenirdim. artık bu yok.

    sitenin öğrendiğimde hayranlıkla baktığım bir özelliği vardı. semboldeki dünyayı oluşturan yapbozlar ve üst kısmın boş olması. burada, ne kadar uğraşırsak uğraşalım tüm biligi toplayamayacağımız mesajı veriliyormuş.