1. özellikle sözlük platformlarında (tabii ki burayı kastetmiyorum, daha başlığı bile yok) çokça burun kıvırılan, oysa eksik ve yanlış bilgiler elenerek doğru içeriğin mütemadiyen sağlandığı, kategorizasyon sistemiyle de bambaşka başlıklara uzanıp yeni şeyler öğreneceğiniz, yıllardır severek kullandığım site.

    yerli içerik namına hiçbir şey barındırmayan bir ülkeden gelen eleştiriler maalesef acınası, özellikle sağlık alanında aynı yazıyı kopyala yapıştır kullanan sitelerimiz, ikinci, üçüncü fikir sunmaktan dahi acizler. sağlık diyorum, sanat-kültür gibi "hobi" sayılan alanları değil. hayatımızı ilgilendiren, aciliyet gerektiren ve dünya kadar bilgiye ulaşmamızı bekleyeceğiniz bir konu. üretmeden tüketenlere itibar etmeyiniz kısaca, dış linkleriyle dahi başlı başına faydalı bir sitedir wiki. kıymetini biliniz.
  2. simple.wikipedia. org

    adı üstünde SİMPLE. daha basit ve yalın bir dili^:ingilizce^ olan BİR wikipedia versiyonu var. maddeler elbette en.wikipedia kadar ayrıntılı ve kapsayıcı değil ama İngilizcesi yeterli olmayanlar için hiç yoktan iyidir.
  3. yine bi açık alanda alkol yasağı değil hani
    belit
  4. tam anlamıyla güvenilir bir site değildir. çünkü bizdeki interaktif sözlükler gibi okur katkısıyla gelişen bir yerdir. bu nedenle mesela akademik çalışmalarda kaynak olarak kabul edilmez. ama varsa eğer maddelerin altındaki dipnotlar güvenilir kaynaklardır.
  5. youreads'in de bir sayfasının açılmasını düşündüğüm site.
  6. vikipediyi bizlerin olusturdugunu cok sonra ogrendim. iki senedir falan bu bilgiyle yasiyorum
  7. pek bir faydali bilgi havuzu.
    dckrr
  8. bugün kendisi çok ağır. internet hızımda herhangi bir problem olmamasına karşın siteye 5 dakikada anca giriyor. bazen hiç girmiyor. umarım sorun bendedir de vikipedi ye birşey olmaz.

    ekleme: vpn kullanılarak çok rahat girilebiliyor. sanırım sorun bende değil.
  9. an itibari ile türkiye'de yasaklanan web sitesidir. e-devlet üzerinden erişim engelini sorguladığımızda "sorguladığınız web adresine, an itibari ile mahkeme kararıyla konulmuş bir erişim engeli bulunmamaktadır." şeklinde bir açıklama geliyor. garip şeyler oluyor, herhangi bir resmi açıklama bile yok.
  10. kaynak taraması yaparken deli gibi girip bakmak istediğin ancak alıntı yapmanı geç bakıp fikir edinmene bile bazı hocalarca izin verilmeyen güzide site.