1. çözümü kitap okumaktır. önerim, herhangi bir tolkien kitabı olabilir.
  2. maaşlı çalışan biri iseniz mesleğinize ve işinize göre zamanla artar ve bir platoya girer. işte o noktada sizin düzeniniz (bkz: etc) (bkz: araba) (bkz: ev) (bkz: çocuk) (bkz: aile) oturduğu için o sırada maksimum kazanç elde ettiğiniz işi mesleği değiştirmek helikopterler arasında atlarken şarjör değiştirmek gibi gelir. ^:life is shit^
  3. yaş ilerledikçe gerçeklerle yüzleşmek, hayatın yükünü taşımaya çalışmak kafayı o kadar çok meşgul ediyor ki hayal kurmaya vakit kalmıyor. en basitinden gece kafanızı yastığa koyduğunuz gibi uyuyorsunuz ya da sorunlarınıza gerçekçi çözümler arıyorsunuz. hayal gücünüzle aranıza böyle mesafe koyunca doğal olarak hayal dünyanız küçülüyor, hayal gücünüz zayıflıyor.

    geçmiş olsun.
  4. gerçekliğin ve sorumluluğun artması sebebiyle meydana gelen olaydır. kaybetmeyin oğlum şu içinizdeki çocuğu lazım olacak ilerde o.
  5. sadece hayal gücünün yaş ilerledikçe azalması ile açıklanır mı bilemiyorum ama aklıma yabancı bir ülke de yaşandığı iddia edilen bir olayı getirmiştir.
    bir anaokulunda öğretmen öğrencilerden resim yapmalarını ister. öğretmen kız çocuğunun yanına yaklaşır ve "sen ne çizeceksin" der
    -tanrıyı çizeceğim.
    +ama tanrıyı hiç kimse görmedi ki.
    -sorun yok biraz sonra görecekler.
  6. yol aldığın anlamına geliyor pek büyütmeyin tadını çıkarın.
  7. hayal sınırları daralmıyor.sadece gerçek olamayacağını anlıyoruz.
  8. bence doğru bir önerme. birçok youser sebeplerini mantıklı bir şekilde açıklamış zaten. ben ise sadece hayal kurmadan yaşayamayacağımı söylemekle yetineceğim.