1. arkadaşlar kendi dilinizi, kurallarına uygun şekilde kullanmazsanız sizden başka kimse sahip çıkmaz. atatürk'ün türk diline verdiği önemin de dikkatini çekmek isterim. ana diline sahip çıkmayan bir ulusun bilim ve kültür alanında bir varlık göstermesi beklenemez.
    gelelim dilbilgisine; ilkokuldan beri öğretilen bu ana ve gerekli kuralları hala bilmiyorsa o kişi; ben onun nasıl üniversite mezunu olabildiğini dahi sorgularım. bu kişi eminim ne kitap okuyordur ne de başka bir dili hakkıyla öğrenebilir. naçizane önerim kişinin bu kadar tepkili olması yerine; dilini güzelce öğrenip o şekilde tartışmasıdır. zira kişinin bu şekilde bir adım ilerleyemeyeceği aşikardır
  2. hayatta bazı şeyler vardır senin kim olduğunu, ne olduğunu, bakış açını, değerlerini ortaya koyar. imlâ kuralları da böyledir. kişinin diline ve dilinin kaynağı olan milli mirasına saygısını gösterir.
  3. dewe
  4. yapıcı bir eleştiriyle düzeltiyorsa iyi insandır. küçümseme derdindeyse muhtemelen hayatta tek başarısı bu ekleri doğru yazabilmek olduğu için her fırsat bulduğunda bas bas bağırıyordur.
    parov
  5. bazıları normal zamanda takmaz ancak siz ona sataşırsanız vuracak yer arar.

    ee saldırı yapacaksanız zırhınızda delik olmamalı değil mi?
  6. toplum olarak ihtiyacımız olan insandır.
    hata görmek, düzeltmek, problem etmek bir tutum işidir. demek ki o kişi bu alışkanlığı edinmiş. bunu takıntı haline getirmek ayrı bir mevzudur, ama hiç umursamamak çok daha büyük bir faciadır.
    en büyük hastalığımız yanlış yapmak değil, yapılan yanlışı düzeltmemek.insan unutabilir, karıştırabilir, hata yapabilir, hiç öğrenmemiş olabilir. ama birisi bak yanlış yapıyorsun dese, üslubunca anlatsa bırakacak yeteceğe sahiptir. yine de bırakamıyorsa bu onun için ciddi bir problem halini almıştır.

    denilebilir ki, insanlar bilmediklerinden değil, önemsiz olduklarından hatayı orada bırakıyorlar.
    bu bakış açısı doğru ve yanlış kavramlarını ve bu kavramlar arasındaki ilişkiyi çökertir. neyin önemli neyin önemsiz olduğunu tespit etmenin bir yolu yoktur. bazısına göre hayvan hakları da önemsizdir, feminizm de önemsizdir. bazılarınıza göre toplumsal nezaket kuralları da önemsizdir, yürüyen merdivenin solunda durmanın da hiç kimseye somut bir zararı yoktur vs vs. eğer bir şey doğru veya yanlış diye ayrılıyorsa -hatta artırıyorum, tercih edilen veya edilmeyen diye ayrılıyorsa- arada net bir fark olduğu içindir.

    hataları düzeltenleri hor gördüğümüz gün kaybettik.
  7. ben seviyorum bu insanları. hatalarımı düzeltiyorlar, yeni bir şeyler öğretiyorlar durduğum yerde. hoşuma gidiyor.

    seviyorum sizi imla kullanımına takan insanlar
  8. onlar bize lazım. dil bir zamandan sonra orijinalinden öyle uzaklaşıyor ki 50 yaşındakiler 20 yaşındakilerin yazdıklarını anlayamaz hale geliyor.

    grammer nazileri en çok bana takıyor ama böyle olması lazım seviyorum onları.