1. lys daha önemli değildir. bu sınavda çakan tayfanın çoğu lys'ye asılamayacak ve amaaan seneye kalırım diyecek ya da daha da asılıp lys'de stresten dolayı sıçacaktır. bilgiyi ölçmez stressiz ve rahat yapan istediğini ve fazlasını alır.

    hayal kurarken çok uçmayın reel hayaller kurun kendinizi kandırmayın. tek tercihi odtü mimarlık olan ve orası olmazsa okumam diyen bir arkadaşım var kızın kazanması mümkün değil odtüyü ama işte öyle bir gaza gelmiş ki sınav döneminde öyle inandırmış ki kendini şimdi okulunu beğenmiyor her fırsatta odtüyle kıyaslıyor ve daha da mutsuz oluyor. neyseki şimdi erasmusa gitti de az gazını aldı orda.
    kıssadan hisse rahat girin ama durumunuzu da bilerek girin hayallerde yaşayan o bazı ibnelerden olmayın.
    wtf
  2. böyle önemli bir sınava son 15 dakika gitmek ne kadar riskli olsa da, böyle bir uygulama yapılacağı önceden duyurulmuş olsa da yapılan çok saçma ve acımasız olmuş. sınav başladıktan sonra gelen öğrenciyi alma kopya olur sınava başlayanın dikkati dağılır falan filan tamam da sınav başlamadan önce gelen çocuğu içeri almamak için gerekçeleri ne çok merak ediyorum. aklıma gelen sınavsız yerleşen suriyeliler bir şekilde kontenjan oluşturmak için böyle böyle eliyor adamlar işte. seneye mesela sınav gecesi okulda uyumak gerekecek.

    sınava giremeyen yoktur umarım aranızda. varsa da her şey bir şekilde yolunu buluyor üzülün ama dozunda üzülün ölüm yok ya ucunda. (baba mod off) yanlış hatırlamıyorsam ygs ye giremeyen lys ye giremiyor tavsiyem salmayın kendinizi en fazla bir hafta ara verip sınava girecekmiş gibi devam edin yaza kadar. yazın biraz gevşer seneye daha iyisini yaparsınız bir sene kaybetmek çok büyük bir sorun değil.

    sınavı kötü geçenler siz de salmayın kendinizi. önünüzde yeterli zaman var güzel bir programla halledebilirsiniz. bu konuda ben çok iyi bir örneğim mesela sınava gireceğimde ygsde ne yapabilirsem yapayım lys yi yapamayacağım diye bir düşüncem vardı eşit ağırlıktan girdim ve mat2 netlerim çok yetersizdi. buna rağmen ygsde 50.000 olan sıralamamı lys ile 10.000'e çekebildim. üstelik çok sıkı disiplinli çalışabilen bir insan değilim.

    durmak yok yola devam.
  3. matematik basit gelmeye başlarsa odtü matematik gerçekten sağlamdır. hakkıyla çözüp de sınavı hatasız yapmayan kimse yoktur. ancak 3. veya 4. kaynak olarak kullanılmalı.
  4. ömrü boyunca çok sınava girmiş biri olaraktan tek verebileceğim tavsiye şudur.

    "gözünüzde büyütmeyin, sakin olun. bu sınav hayatınızda sadece bir sınav. sizi bu sınava göre yadırgayacak insanlardan olabildiğince uzaklaşın.ben burda edebiyat kasmıyorum bakın. cidden doğruyu konuşuyorum. ama günümüz toplumlarında bu sınav önemli ve sizde vazifeniz olarak bu sınava çalışın, ama çalışmanız sizi hayatınızdan kısıtlamasın, yani bu sınavı hayatınızın merkezine yerleştirmeyin. bugüne kadar 3 defa ölümü atlattım ve ölümü hep burnumun ucunda hissettim. hayalleri olanların, belkide hafta sonu için plan yapanların 5dk sonra öldüğünü gördüm. o yüzden sınavdan önce sınavlar var."
  5. 5.kez gireceğim sınav.

    bir de sınav yeri ebesinin nikahında çıkmamış olsaydı güzel olacaktı,şimdi kim uyanacak o saatte.
    eale
  6. pazar günü ya ben onu ya da o beni ağlatacak
  7. bu sene soruları tübitak hazırlıyormuş
    seed
  8. zorluk bakımından bir ygs 2015 değildir
  9. ne matematikçiler varmış be.

    tekrardan girmeyi ilk defa bu sene düşündüğüm sınavdır. kesin vazgeçerim ama. ne gerek var şimdi...
  10. son 17 gün kalmıştır.