1. sonucu ne olursa olsun, sınav nasıl geçerse geçsin 'amaaan canım sağolsun bee' diyebileceksen bu sınav mevzusunu her türlü halledersin.
    nice arkadaşlarım oldu denemelerde maximum puan alıp iş ygsye gelince beklediğinin yarısına bile çıkamayan. neden stres yapıyosunuz? aileniz yüzünden. "yaaa benim çocuk tıp okuyor eheheh" diyebilmek için çocuklarının omuzlarına gereğinden fazla sorumluluk yüklüyorlar.
    kendi hayatınıza kendinizin istediği doğrultuda yön verin. kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz aileniz dahi olsa. aileniz sizinle "yaa benim çocuk çok mutlu bee" diyerek övsün, ygs puanınızla değil. mutlu olmak için çabalayın, hayatınızın sonuna dek.
  2. ne kadar tavsiye yazmaya kalksak ta pek dinleyeceklerini sanmıyorum. ''haaa harbiden ya'' dedikleri zaman sınavların falan bütün senenin bittiği zamana denk gelecek . yani o zaman kafalarına heyecan yapmamaları, dünyanın sonu olmadığı dank edecek. (bkz: eğitim sistemimizin getirdikleri)
    ryu
  3. tek kural sakin olun..!

    size de hayatinizin sonu ya da en onemlu sinavi gibi gelebilir aynisi bana da olmustu ama emin olun oyle degil. sakin olun ve yapabildiginizin en iyisini yapin.
  4. sınav daha önce çözdüğünüz denemelerden çok daha zor olabilir. nasıl çözcem lan bu soruları diye ağlama moduna sakın geçmeyin. zor sınav aslında çalışan adama iyidir sadece panik yapma.

    sınav tam hayal ettiğin, denemelerde çözdüğün zorlukta olur. sakin sakin çöz seni kimse tutamaz.

    sınav biraz kolay olursa da sakın "ulan ne kolay sınavmış biraz da öbür elimle çözeyim de ağzımla kodlayayım" havalarına girmeyin tedbiri elden bırakmayın.

    üstte yazdıklarımın hepsi tecrübedir mavra değildir.
  5. mutlaka sınava gireceğiniz yeri ziyaret edin, hatta mümkünse orada oturup bir tane deneme çözün. her ne kadar çevrenizdeki insanlar gireceğiniz sınavın normal deneme sınavlarından bir farkının olmadığını söylese de buna inanmıyorsunuz ama bunu yapınca gerçekten bir farkın olmadığını anlıyorsunuz.
  6. ygs'ye çalışmayı bırakın. esas belirleyici sınav lys olduğundan şu saatten sonra ygs çalışmalarının size çok bir getirisi olmaz. yoğun bir şekilde lys çalışmalarına ağırlık verin. aslında doğru olan ygs'ye 2 ay kala konuları bitirmiş olup lys'ye çalışmaya başlamaktır. ben böyle yaptım faydasını da gördüm; sözel bölüm öğrencisi olarak hukuk kazandım.
  7. ygs en az lys kadar önemlidir çünkü ygs'nin sınav sonuçları lys'den önce açıklanıyor. sınava çok az kalmış olmasına rağmen çalışmayı bırakmayın . son bir iki gün çalışmazsanız yeterli olacaktır rahatlama açısından. sınav sırasında asla ve asla vazgeçmeyin zamanınız dolana kadar soruları çözmeye çalışın , daha fazla çözeceğinizi düşünmeseniz bile bekleyin . belki işlem hatası yapmışsınızdır onu göreceksiniz sorulara tekrar bakarken . bir soru bir sorudur , tek bir soru ile hayatınız değişebilir.

    ve son olarak hangi üniversitede hangi bölümde okuyacağınız çok önemlidir . okuduğunuz üniversite ve bölüm ile çevreniz , yaşam kaliteniz , üniversitedeyken kazanacağınız tecrübeler değişecektir .
  8. bak bu sınava girecek arkadaşım. sen ne kadar gerilsen,ne kadar kendini yıpratsan,ne kadar geceleri uyuyamasan da,senin alacağın puan o gün o saatteki dikkatine,yorumlamana,algıda açıklığına bakacak. yani boşu boşuna kendini germe. her insanın dönemindeki rutin bir dönem,bu senin kimliğin değil. gelip geçecek. ayrıca hiç ben geometri fizik vb yapamıyorum diye sorulara bakmamazlık etme,inan ki çok basit sorular da olacak.
    temmuz ayında "bu muymuş" diyeceksin. yalnız değilsin.
    kg
  9. bir çok kişi zaten söylemiştir bunu ama zaten bir hafta kalmış şurada, ygs gününe kadar her gün 1 veya 2 deneme çözün.

    son haftada bir şey değişmez zaten diye de düşünmeyin son hafta yapılan çalışmalar en çok akılda kalanlar olacaktır her zaman.
  10. normal denemelerden kolay olduğunu her sene olduğu gibi sınav bitince fark edeceğiniz korkunç sınav.işin anahtar kısmı sakinlik sakin olduğunuz müddetçe en iyi performansı verebilirsiniz gireceklere başarılar.