1. gece bir anda uyurgezer olup temizlik dolabında güzel kokan ne var ne yok yemekten acayip korkuyorum. kaç gece uyku tutmadı bu yüzden. hem herkesin ne güzel şekilli şukullu korkusu varmış benimkinin adı yok. ismi olsun isterdim yine de.
  2. Vikipedide gezerken gördüğüm, uzunca bir fobi listesinden sonra, acaba sözlükte var mıdır diye başlattığım anket.

    Benim ki dentofobi (dişçi korkusu) olabilir sanırım azda olsa.
  3. merdiven inmekten korkuyorum, sanki ayagim takilip dusecekmis gibi hissediyorum
  4. kesinlikle iktidar. güç insana neler yaptırıyor arkadaş.
  5. avmfobisimi denir buna bilemiyorum da:
    normalde bende kapalıalan fobisi olmamasına rağmen avmye girdikten 25 dakika sonra beynimde gong çalmaya başlıyor.5 dakika içinde çıkmam lazım.çıkışlar da avmlerde en dolambaçlı yollar olduğu için çıkamıyorum. sonrası önce beynim kilitleniyor, sonra kalp çarpıntısı ve baygınlık hissi.
    ikea’ya masa almaya gitmiştim. beğendim, sepete koydum gong çalmaya başladı kasaya yaklaşırken sürem doldu masayı almadan bırakıp çıktım. ikincisinde yine aynı. üçüncüde hazırlıklıydım hiç oyalanmadan masayı aldım sepete koydum kasaya gittim ve alabildim. bir de bu olayı sadece dış mekana tamamiyle kapalı avmlerde yaşıyorum.
    gerçi (bkz: albert camus) tarafından ‘’kentlerin insanın ses çıkarmayacak, sisteme uyumlu, ezik ve kabullenen bireyler haline dönüştürülmesine göre inşa edildiği’’ iddia edildiğine göre benim durum normal bir tepki de oluyor.
  6. yaz aylarını babamların büyüdüğü, her bir yanı böğürtlenlerle çevrili köyümüzde geçirirdik eskiden ve orada giyebilmem için bana özel şalvar dikilmişti.
    ilk giyişimde büyük bir heyecanla desenlerini inceleyerek ve muhtemelen saf bir sırıtışla uykuya daldım o gece.
    nerden geldiği bilinmez, bir akrep dadandı bana ve tam kalçamdan soktu. küçüklükten olsa gerek, hep giydiğim şalvarı suçladım.

    evet, şalvarlara fobim var.
  7. karanlık, karşıdan karşıya geçme, böcek, bir odada tek uyuma, yükseklik. az daha zorlarsam her şeye fobim olacakmış.
  8. anlam bulma ümidim kalmazsa ya da anlam üretemezsem ya da ürettiklerimi yok edersem diye zaman zaman korktuğum oluyo.
  9. malum kişinin, sanki hiç ölmeyecekmiş gibi gelmesi!
  10. yükseklik
    ikinci katın balkonuna çıkamıyorum