1. valla kendince müslüman ve hadislere inanmayan birisi olarak elbette kuran üzerinden gideceğim.

    bu soruyu melekler allah'a sorduklarında size ne la dünya benim kul benim demiştir.

    şaka lan şaka. çarpılacaz gece gece.

    "ve rabbin meleklere: “muhakkak ki ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (melekler de): “orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? biz seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (rabbin de): “muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu."

    buradan ne anlıyoruz allah'da melekler de insan ırkının ne mal olduğunu biliyor. hatta allah bir ayette insan ve cinleri bana kulluk etmesi için yarattım derken, öteki bir ayette insan ve cinleri cehennem için yarattık diyor. şimdi buradan düz bakarsan allah kafasını eseni cehenneme atıyor gibi duruyor ama öyle değil.

    aynı allah ben bu dünyayı sınav için yarattım diyor, ve düşünmenizi istiyor.(şuanki müslüman toplumları fail) ki ilk ayet ikra oku, anla, davet et olarak 3 anlama gelir. yine allah boş kaldın mı başka bir işe koyul der. yani bu dünyaya bizi neden yaratmış, düşünüp taşınıp doğruyu bulmamız, iyi doğru dürüst kimseler olmamız ve üretmemiz için.

    biz ne yapıyoruz kalp kırıyoruz, günde 8 saat dizi izleyip abi amerika'yı bir takım güçler yönetiyor yeaa diyerek çok düşünüp dizi izlemeye devam ediyoruz.

    edit: diğer bütün şeyleri de zaten canlılar için yaratmıştır. kuran da öyle diyor.

    edit 2: asıl olayı unuttum yukarıda cehennem ve ibadet için yarattım diyen 2 ayet için. buradan benim anladığım şey insanların çoğu cehenneme gidecek. müslümanım deyip islamın şartlarını yerine getirmeyen, günümüzde gösteriş için, birilerine yaranmak için inanıyormuş gibi yapan insanlar da cehennemin en dibini boylayacak. mesela din adamları. ayetlerimizi para karşılığı satanlar için azap vardır diyor. özetle o iş öyle olmuyor.

mesaj gönder