1. çıkarcılığın toplumun en alt kademelerinden en üst kademelerine kadar yayılmış olması. adalet kavramının giderek yok olması, hukuka kimsenin güvenmemesi ve linç kültürünün yaygınlaşması, şiddet kültürünün sürekli artması hatta pohpohlanması. homofobik, transfobik ve cinsiyetçi söylemlerin uç noktalara varması artık yalnızca söylemde kalmayıp direk cinayete ve tecavüzle sonuçlanması. ensest ve çocuk istismarında artış, çocuk gelinler ve çocuk annelerin sayısının tahmin edilemiyor olması. artan milliyetçilik ve vatanseverlik söylemleri. irkçılığın insanların gözünü kör etmiş olması. hayvanlara yapılan işkencelerin artması.
    nüfusun toplumun kaldırabileceğinden çok daha fazla olması, kadınların ekonominin içinde kaybolması, kayıt dışı işgücünün artışı, sendikasızlaşma, reel ücretlerde giderek artan oranlarda düşüş, kişi başına düşen milli gelirin azalması veya yanlış gösterilmesi, cari açığın büyümesi, üretimden çok tüketilmesi, ara mal üretiminin yapılamaması hatta temel tüketim ürünlerinin bile ithal ediliyor olması, üretimde dışa bağımlılık, çalışanların çoğunun hizmet sektöründe çalışıyor olması.
    sosyal devlet anlayışından uzaklaşılması, siyasi görüşlerindeki çeşitlenmelerin engellenmesi, herkesin belirlenmiş siyasi görüşlerin dışına çıkamıyor olması, kültürel aktivitelerin azalması, televizyona bağlılık.
    sorunların saydıkça bitmemesi, bitememesi.
    nedra

mesaj gönder