1. yukarda teknik kısım güzel anlatılmış gelelim bu oyunun size kazandırdıklarına
    öncelikle bahsedildiği gibi senede en az 10-15 turnuvaya katılma şansınız var,her turnuvanın en az 2 gün sürdüğünü göz önünde bulundurursak, sosyalleşmek için kendinize kocaman bi zamanı otomatikman ayırmış oluyosunuz. üstelik kendi çevrenizde hiç olmayan farklı farklı üniversitelerden insanlarla. münazara türkiye (ki ingilizceniz ve desteğiniz de varsa uluslararası turnuvalarda münazara türkiye ile sınırlı kalmassınız) bünyesinde çeşit çeşit insan barındırır hem de her fikirden her kesimden insanları yakından tanıma şansınız olur. alın size bambaşka bi çevre, hem de bu çevre sık sık bir araya gelme ve dünyadaki her şey hakkında konuşmaya gebe.çok güzel dostluklar ve kimi zaman sizi hayrete düşürebilecek kadar yaratıcı beyin fırtınalarına şahit oluyorsunuz.
    her turnuva sonunda cebinizde en azından üzerine düşünülmüş ve mutlaka eksik olduğunuz ya da "hiç o açıdan bakmamıştım be" diyeceğiniz en az konu oluyor. bu da sizi hem besliyor hem de bazen ne kadar eksik olduğunuzu anlayıp hadi bu konuda biraz okuyayım merak ettim şimdi gibisilerden ışıklar yakıyor.
    turnuva dışında ise hangi toplulukla-grupla çalıştığınız önemli olmaksızın kendinizi her bir çalışma-pratik sonunda üzerine saatlerce düşünüp konuşabileceğiniz bir deniz kalır yanınıza. bu da elbette yine harika dostluklara ve sağlam beyin fırtınalarını da yanında getiriyor.
    kısacası bu kozmopolit kalabalık, bu eğlenceli entelektüel sporu sizin ufkunuzu çok çok açmaya hazır!

mesaj gönder