• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.26)
the lobster - yorgos lanthimos
çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize the lobster. yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, ölümün kol gezdiği bir ormana sürgüne gönderiliyorlar.

dogtooth ile dikkatle üzerine çeken yetenekli yunan asıllı yönetmen yorgos lanthimos'un kamera arkasına geçtiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya öyküsü sunuyor izleyiciye. başrollerini colin farrell, ben whishaw, rachel weisz ve lea seydoux gibisi isimlerin paylaştığı film; distopya meraklılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor!
  1. filmi bir kelimeye özetlemek gerekirse özgün derdim. konusunu okur okumaz hemen kendisini merak ettiriyor. ne hayal kırıklığına uğratıyor ne de tamamen tatmin ediyor.
    filmin müzikleri ve donuk bakışlı, adeta kurmalı oyuncak gibi duygusuz ve robotik hareketleri olan oyuncular bu korku ütopyasını beslemiş.
    eğer insanların onları özetleyen ve karşı cinsle ilişkisinin uyum içinde olabilmesini sağlayan tek bir baskın özelliği olsaydı, insanlara insan olmaktan çok baskın özellik olarak bakılsaydı ortaya neler çıkacağını görüyoruz.
    !---- spoiler ----!

    ancak kişi bu evlilik mecburiyetini reddedip kaçsa bile karşısına yine idealist görünümlü baskıcı bir topluluk çıkıyor. yani nereye kaçarsanız kaçın her zaman omlet uğruna kırılması gereken yumurta oluyorsunuz.

    !---- spoiler ----!
    jole

mesaj gönder