1. tam şuan haberim olan olay. ne olmuş? biri gelmiş başkasıyla olan konuşmalarının ekran görüntüsünü alıp, link falan paylaşmış. mesajın içeriği aslında bir çok şeyi belli ediyor. fakat benim asıl merak ettiğim, dar anlamda amacı bilgi paylaşmak üzerine kurulu olan bir platformda, durum buraya nasıl geliyor? mesela, ne bileyim, ben gelmişim, "özlemek" ile ilgili bir düşünce paylaşmışım. bir şekilde yapmışım bunu. troll de olabilirim. ama bir beyanım var. biri de bundan hoşlanmadı. tamam olur. ama bunu kendine dert edinip, mesajlara yüklenip, çeşitli küfürler ve tehditler savurmak, nedir tam olarak?

    tabi ki kişi bu düşünce ile ilgili konuşmak isteyebilir karşıdakiyle. ben de yapıyorum bunu. biri bir tanım bırakıyor. ben de; burada ne demek istediniz, sizce de bu yanlış değil mi, ben böyle düşünüyorum, gibi cümleler sarf ediyorum. amacı, anlamaya ve iletişime dayalı olan. ama bu kısmı tam çözemedim.

    bir de diyelim ki bu olay gerçekleşti. buldu yani kişi, diğer kişiyi. ne yapacak? mesela burası da enteresan. dövecek mi yani? ya da dövünce bu kişi, "aboo düşüncem çok yanlışmış" mı diyecek? kişinin düşüncesini yumruklarla mı bastıracağız?

    bir de son olarak, bu kadar mı dertsiz kişiler var. yani her şey bitti de buna takılacak kadar düştü mü eşiğiniz?

mesaj gönder