• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.91)
orange is the new black
new york city'de yaşayan biseksüel kadın karakter piper chapman (taylor schilling) on yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan kız arkadaşı alex vause (laura prepon) yüzünden 15 aylık hapis cezası alır. planları altüst olan piper, nişanlısı larry bloom (jason biggs) ile olan new york city'deki normal hayatını bırakarak, cezasını federal hapishanede çekmeye başlar. piper, alex'le aynı hapishaneye düşer. bir müddet sonra alex'le tekrar bir araya gelir ve hapishanedeki diğer mahkumlarla baş etmeye çalışır.
  1. bu aralar yine yapacak bi işim olmadığından dizi izlemeye sardım. stranger thingsi tavsiye etmişlerdi ilk sezon hemen bitti. şimdi de hiç konusunu dahi bilmezken (iyi olduğunu bi yerlerden duydum herhalde) bunu izlemeye başladım. diziye hayran kaldım. hiç amerikan hapishanesi deneyimim olmadı ama hapis hayatının bu denli gerçekçi yansıtılması müthiş.
    kitabı olduğunu bilmiyordum. ama okumamam lazım çünkü kitabıyla uyarlaması farklı olan yapıtlara karşı bir antipatim var. kitabında n'oluyor bilmem ama umarım dizi uzun soluklu olur.

    ayrıca şunu belirtmeden de geçemiycem. dizideki karakterlerin birbiriyle iletişimi gerçekten müthiş. gerçek hayatta yaşanan her şey birebir anlatılmış sanki. bazen benim de başıma gelse böyle tepki verirdim diyorum, bazen de böyle bir durumda gerçekten böyle davranmalı diye ders alıyorum. imdat hapishane dizisi beni eğitiyor (*:))

mesaj gönder