• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
sevmek zamanı - metin erksan
halil (müşfik kenter), adada ustası mustafa'yla (fadıl garan) birlikte boyacılık yapmaktadır. bir gün boyamaya girdiği boş köşklerden birinin üst katında, duvarda asılı bir kadın resmi görür ve resme aşık olur. bir yıl boyunca her gün köşke girer ve resmi seyreder. ancak, bir gün, köşkün sahibinin kızı olan resimdeki meral (sema özcan), iki arkadaşıyla köşke gelir ve halil'i resmini seyrederken görür.
meral, halil'in kendisine aşık olduğuna inanarak bu aşka karşılık verir. oysa halil, meral'e değil, onun resmine aşıktır.
  1. oldukça sembolik bir film. yeni izledim, hatta izlerken yazıyorum entryi. dönemin diğer filmlerini bilmiyorum ancak çekim teknikleri çok da profesyonel olmayan beni baya etkiledi. çok güzel fotoğraflar var filmde.

    hikayesi ise dediğim gibi sembolik olsa da gayet hoş. bir defa aşk temasını işleyen filmlerde çok görmediğimiz üzere iki tarafta aralarındaki şeyi tüketmek için acele etmiyor, hatta bitmesin diye yemeye kıyamayan bir çocuk gibiler. tek taraflı olsa şefkat diyeceğim ancak herhalde bu fedakarlıklar karşılıklı olduğunda aşk deniyor bu merete..

    daha devam ediyor ancak beğendiğim hoş bir film oldu.

mesaj gönder