1. içişleri bakanlığı, pkk-kck ve fetö'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kayyım atandığını duyurdu. kayyım atanan 28 belediyenin 3'ü akp'li, biri mhp'li, 24 belediye ise dbp'li.

    içişleri bakanı süleyman soylu geçtiğimiz günlerde, “khk yetkisiyle 15 gün içinde 28 belediyenin yönetimi kandil’den milli iradeye geçecek” diyerek açıktan kayyım atanması talimatını vermişti.

    meclis’i bombalayan zihniyetle, seçilmiş belediyelere ‘yönetime el koyduk’ naralarıyla giren, belediye çalışanlarını darp eden, belediye başkanlarını gözaltına alan, yalnızca kürt diye öğretmenleri açığa alan zihniyet arasında fark yoktur. bu halkın iradesini hiçe saymaktır. bu sömürgeci devlet zihniyetinin tezahürüdür.

    #kayyımdarbedir

    not: 3 akp'li ve 1 mhp'li belediyeye kayyım olarak belediye meclisinden bir üye ya da belediye başkan yardımcısı atanırken, 24 dbp'li belediyeye vali yardımcısı ya da kaymakamın atanması da manidar.

mesaj gönder