1. gelmis gecmis en iyi tenisci olmasi bir yana sahsi fikrim en iyi 5 sporcudan biri olan 1981 dogumlu isvicreli tenisci.

    federer basarili bir junior kariyerinden sonra 98 de profesyonel oldugunda; servis vole ekolu, sampras ve becker gibi adamlarla iyice saglamlasmis. agassi gibi return/passing shot tarzi oyunu benimseyenler de var. federer in yildizi wimbledon 2001 de samprasi yenmesiyle iyice parliyor. onun teknigi bambaska. tenis literaturunde ne kadar vurus varsa hepsini rahatlikla uyguluyor. iyi bir servis, oldurucu bir forehand, az hata yapan agresiflesebilen bir tek el backhand, cok iyi slice, cok iyi voleler, cok iyi dropshotlar, passingshotlar, loblar ... federerin teknigi suan da zaten ders olarak anlatilir.

    fakat en carpici ozelligi istikrari. 2003 04 05 06 07 09 wimbledon, 2004 05 06 07 08 us open, 04 06 07 2010 aus open. bunlar sadece grand slam ler tabiki. turda kazanmadigi turnuva cok az var. toprak krali nadaldan 2009 da firsat bulabilmis ve rg yi alip career grand slam i tamamlamis. 2011 e kadar zaten bosluklar hep yari finaller finallerle dolu ceyrek bile yok.

    sonraki yillarda klas kalici olsa da form isin icine iyice girince djokovic nadal murray i eskisi gibi domine edemiyor. bikac masters 500 lukler 250 likler ve 2012 wimbledon la yetiniyor 2014 e kadar olan donemde. daha sonra edberg in koclugu, tekrar yari finaller finaller oynamasi. son donemde djokovic finallerde federeri yeniyor. tabiki hala bir turnuvada federer varsa favorilerden biridir.

    butun kariyeri boyunca yeni yeni sakatlanip turnuvalardan cekilmesi, ne kadar verimli bir oyun tarzinin ve kendine ne kadar iyi baktiginin bir gostergesi.

    istanbula geldiginde bizzat sahit oldugum inanilmaz mutevaziligi ve centilmenligi zaten onu benim gozumde bir idol haline iyice getirmistir.

mesaj gönder