1. 2 gün önce öğrenmeye başladığım yapay dil. dil hakikatten çok kolay , özellikle herhangi bir avrupa dili biliyorsanız hiç ama hiç zorluk cekmezsiniz. günümüzde konuşabilen 2 milyon civarı insan olduğu söyleniyor.
    ----yasam hikayesi---
    peki bu kadar az insan bu dili konuşurken ve muhtemelen hiçbir zaman işimize yaramayacak bu dili neden öğrenmeye çalışıyoruz?
    ben küçükken böyle bir şey yapmayı düşünmüştüm , tüm dünyanın konuşacağı tek dil. hatta grammar hatlarını da oluşturmuştum , dilim için sözlük yapıyordum. ancak oluşturduğum dil çok zor olmuştu ve kelimelerin diğer dillerle çok az benzerliği vardı . demistim ki bu zor oldu ve bunu tüm dünyaya yaymam çok zahmetli ve imkansıza yakın olur. dolayısıyla projemi rafa kaldırdım ve bir daha uğraşmadım ama hep içimde tek dünya devletinin ve tek dilin hayalini yaşattım.
    ---yasam hikayesi---
    işte tam da bu sebepten bu dil bana sempatik geliyor ve zaten bu kadar kolayken ve internet gibi bir ortam ile bilen bir kişi ile iletişim kurmak bu kadar kolayken neden ogrenmeyeyim dedim ve boş olan veya gereksiz şeylere harcadığım vakti bu dili öğrenmek için harcamaya başladım.
    küçük bir google araştırmasiyla ücretsiz öğreten sitelere erismeniz mümkün ve aynı zamanda duolingo üzerinden ingilizce -> esperanto dersleri alabilirsiniz.
    rosky

mesaj gönder