1. medeniyete hasret, medeniyetin daha iyi olduğunu savunan biri olarak, kesinlikle ayrı eve çıkmak diye düşündüğüm versus.

    neden medeniyet diye girdim olaya? çünkü avrupa'da çoğu aile direk diyor ya garaja taşın, ya kira ver ya da kendi evine çık. bireyi adam yerine koymak budur. hayata atılmasını, kimseye bağımlı olmadan yaşamaya alışmasını sağlamak budur.

    aile evinde insan rahata alışır, kendini geliştiremez sanki. hep bir bağımlılık, hep bir hesap verme. kısıtlısındır ister istemez aile ile yaşayınca. hele erkeğin anneden kopamayışı, kaç yaşına gelmiş adamın hala anneden azar yemesi. "neredesin oğlum, geç kalma oğlum, gitme oğlum, yemek ye oğlum, çok yeme oğlum" uzar gider. büyümek için anneden belli bir şekilde kopmak lazım. (hayattan çıkarma anlamı çıkarıyorsan, vay haline!)

    kız/kadın için de geçerli ama maalesef türkiye'de yaşıyoruz. onları anlıyorum elbet. ortalık pislik dolu. en azından aile ile yaşayan, bari bir yerde güvendeyim diyebilir rahatlıkla. gönül ister ki bir norveç olalım, kadın da tek başına güvenle yaşasın yalnız başına.

    aileye bağımlılık büyümeyi engeller. hala annenin küçük çocuğu olmak güzel hismiş gibi gelse de, kişisel gelişim için ölümcüldür. bana göre tabii.

mesaj gönder