1. bu başlık altında incelenen her olay tarihi aydınlatmanın dışında her türlü siyasi söylemde kullanılmaktadır. siz, bu tartışmaları dinleyenler(çünkü hiçbir şey halka sorulmaz, büyük adamlar tartışır), inanıyor musunuz ki ermeni soykırımı üzerine konuşan her siyasetçinin çıkarlarını bir kenara bırakıp salt tarih incelemesi için bu konu üzerine konuşsun. ermeni soykırımına evet diyenler de hayır diyenler de belirli değerler, çıkarlar doğrultusunda konuşuyor. herkes kendi doğrusunu söylüyor kendi belgesini gösteriyor. objektif hiçbir görüşün bulunmadığı bu dünyada bu tartışma her yıl 24 nisan'da gündem olup tartışılmaktan öteye gidemiyor. insanlar ayrışıyor, tartışma bile değil kavga oluyor. herkesin tansiyonunun yüksek olduğu, kimsenin diğer düşünceye tahammülü olmadığı bu zamanda bu devirde böylesine önemli konular saçma sapan kelimelerle dile getiriliyor.

    siyasetçiler hayatımızdan tartışmalarımızdan defolun gidin^:küfür aslında bu^. sizin söyleyeceğiniz şeylerin hiçbir önemi yok. kendi adınıza kendi çıkarlarınızla konuşmayı bırakın. her ülke belgelerini açsın tarihçiler konuşsun.

    hrant dink ne demiş:
    “şimdi paris’e gideceğim, concorde meydanı’nda bir taşın üzerine çıkıp ‘soykırım olmamıştır’ diye bağıracağım. sonra ankara güven park’ta bir taşa çıkacağım ve ‘soykırım yapılmıştır’ diyeceğim.”

mesaj gönder