• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7. sezon 1.bolumunu izledikten sonra bekledigimize degmis dedim. kalitesini dusurmeyip yukselten bir dizi game of thrones.
    !---- spoiler ----!

    acilis sahnesini geriye sarip uc kere izledim. arya reis nasilda walder frey rolune girmis. hele yanindaki kadina sarabi icirtmeyisi adamin kadin dusmani karakterine ne kadar da uymus. kis frey ailesine sonunda geldi. acikcasi ben istiyorum ki kuzeyi arya yonetsin. arya yeri geldiginde zalim yada merhametli olabiliyor.
    winterfell'e bakacak olursak. kadin erkek esitligini bir nebzede olsa getiren jon snow adeta bir justin trudeau gibiydi. o cocuklari cezalandirmayisiyle oyumu kazanmis bulunmakta. bir yandan da kimseye guvenilmeyecegini dusunuyorum ve sansa'nin sozlerinin de dinlenmesi gerektigini savunuyorum. jon robb ve ned stark'dan daha akilli ve kurnaz olmak zorunda. sansa'nin baelishe soktugu laflarla bir oh cektik degil mi? bu adam bu sezonun sonunu gormez ben size diyorum.
    arya'nin cersei'yi oldurmeye gitmesi cok erken bir hamle diye dusunuyorum. cersei'nin yanindaki mountain'i nasil alt edecek? ancak once jaime'i oldurmesi lazim ki cersei'ye yaklasabilen yuzu calabilsin. bu da suan icin cok zor. ben stark bulusmasi beklerken yine kizi tam tersi yone attilar senaristler ask olsun.
    stark bulusmasi demisken bran duvara geldigine gore artik belki winterfelle gidip jon'la bulusur ve faydali bir insan olur.
    gecenin kralinin ordusunda devler dahi var. ben bu sezonda duvarin asilmasini veya yok edilmesini bekliyorum. samwell ile konusan maester'da sam'e inandigini ama duvara da guvendigini belirtmisti. o guvendiginiz duvar yikilir ben size diyim bey amcacim.
    daha onceden paylasilan fotograflarda gilly bu bolumdeki gordugumuz kitabi okuyor. ve fotograftaki sayfada azor ahai'den bahsediliyordu. artik rica ediyorum azor ahai her kimsen cik ortaya. teori okumaktan sikildim ve sacma teoriler beni sinirlendiriyor. bazi insanlar sandor clegane azor ahai diye sacma sapan teoriler atmis ortaya. bir kere sandor kitapta bu kadar onemli bir insan degil lady stoneheart'in ekibinden biri. dizide ve kitaplarda iki farkli azor ahai olamayacagina gore sandor'un azor ahai olma ihtimali podrick'in azor ahai olma ihtimali kadardir. stannis'te atese bakinca vision goruyodu ama sonu brienne tarafindan oldu.
    cersei cephesine bakmak istiyorum birazcik. jaime'yi iplemiyor hic adam ironbornlar hakkinda dogruyu soyluyor. euron greyjoy guvenilmez muhtemelen psikopat bir insan. yalniz cersei'nin sehvetli bakislarini farkedeniniz oldu mu? euron ve cersei'den manyak bir seks sahnesi bekliyorum. jaime'de artik alip basini gitsin duvara orayi savunsun. ileride lord commanderliga da yukselebilir. cersei sansa'nin da dedigi gibi cok akilli bir kadin ama bu bolumde kendisini fazla kibirli buldum. dusunmeden hareket etmesini ve bu oyunu kolay kaybetmesini istemiyorum. lutfen euron'a dikkat et.
    ve geldim sonunda sultanimiz khaleesimiz ejderhali kralicemiz daenerys'e. dragonstone'a varinca gozlerim doldu valla. nasil da heyecanliydi. dragonstone stannis'te olunce hepten bos kalmis resmen terkedilmis durumda. acikcasi ben icerde cersei'nin hizmetinde olan gereksiz bir aile bekliyordum. bu kadar kolay girmesi cok tuhaf geldi. jaime ve cersei dany'nin nereye gelecegini biliyorlardi. onlem alinabilirdi almamislar hata etmisler.
    neyse khaleesim sag salim dogdugu topraklara ayak basti. o cakma kral stannis'in cakma sancagini yere cekmesine kudos diyorum. ben butun bolum boyunca bu kadini bekledim ve sonunda geldi. tahta oturmadan masaya gecip baslayalim mi diye sordu. iste dany'nin neden gercek bir lider oldugu ile ilgili bir kanit daha. kadin yemeyip icmeyip savasa ve planlamaya savunmus. demir taht senin olacak khaleesi! vuslat yakindir. jon'la tez zamanda bulusmanizi diyorum. cok guzel bir birlik olusturabilirsiniz. white walkerlar karsinizda titresin. drogon'u hep uzaktan gosterdiniz olmadi yalniz.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder