1. bir öğrencinin iş hayatında başarısız olacağının göstergesi. iş hayatında kaygılı olursan strese girersen iki günde kaydırırlar hayatını. gidip memur olması gerekenlerin yaşadığı kaygı.

    üniversite sınavından bir gün önceki gece dört bira içmiştim. sınavdan yarım saat erken çıkmama rağmen türkiye altmış yedincisi olmuştum. gençler bilmez öss sınavında.

    sonrasında çok stressli sınavlar gördüm. hani doktor egosu diyorlar ya o egonun sıfır sayılabileceği bir kişinin sizi sözlü sınavına aldığını düşünün. tıp fakültesindeki hocaları bölüm başkanlarını sorun tıpçılara. dünyanın en üstün en zeki ve hiç hata yapmayan küçük dağları yaratmış hocalar.

    arkadaşlarım karşılarında tirtir titreyip kekemelerken ben mahalle kahvesinde konuştuğum adamla konuşur gibi rahattım. bu diğer arkadaşlarımdan daha bilgili olduğum için değildi. bünyemde yok ben heyecanlanıp kaygılanamıyorum.

    bu iyi bir şey mi. bazen. kaygı stres savunma mekanizmasıdır. hiçbir şeyden kaygı duymazsanız burnunuz boktan çıkmaz. ancak iş yaşamında çok başarılı olursunuz. girip başarılı olamadığım bir iş olmadı.

    aşk hayatında ise sevgili bulmakta sevişmekte asla sıkıntınız olmaz ama uzun süreli bir ilişki zor. dünya yansa sigarasını yakacak rahatlıkta biri uzun süreli takılamıyor.

mesaj gönder