1. harari homo deus kitabında ölümsüzlük ya da uzun yaşam konusunda ve hatta sonuçları konusunda oldukça teknik ve yine oldukça doyurucu bilgiler vermiştir. kitabı okumayan hatta kitaptan haberi bile olmayan insanlar olabilir, daha doğrusu var. yine aynı yazarın sapiens kitabında olduğu gibi bu durumu bolca suistimal edenler veya uğradıkları suistimal sonucu duyduklarını, okuduklarını 2. elden satmak isteyenler, bu konularda kalem oynatanlar veya sohbet çevirenler var. entry tarihi itibariyle idefix'te homo deus 22,10 tl, sapiens 20,80 tl. çevrenizden birinden de ödünç alabilirsiniz. daha dün akşam kardeşim benden sapiens'i ve tüfek mikrop ve çeliklerimin okunmamış olanını aldı. ^:swh^

    sırf okuduklarını, duyduklarını kaynak göstermeden satmaya çalışanlara gülmek için bile okunurlar.

    tanıma geçilirse, uzun veya değil hayat sınırlı. ölümsüz olmanın yolu hatırlanmaktan ve o da eser bırakmaktan geçiyor. piramitler firavunlara ölümsüzlük verdi çünkü piramitler yaptıran firavunun ismiyle anılır. shakespeare ya da karacaoğlan ölümsüzdür çünkü onlar da edebiyat alanında ölümsüz eserler bıraktılar. konfüçyüs, sokrates, platon, descartes, Jean-Jacques Rousseau, kant ve hatta Nietzsche ve marx da bir anlamda ölümsüzdürler çünkü 2000 yıl sonra da bilinecekler, insanlık tarihini etkileyen filozoflardır. birileri üzerlerine kalem oynatacaktır. newton, einstein, gauss, curieler benzer bir şekilde bilim alanındaki katkıları nedenli ölümsüzdürler.

    ama harari, garibim harari ölümsüz olamayacak çünkü adamdan copy paste yapanlar bile kaynak gösterme gereği duymuyorlar.

mesaj gönder