• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.36)
locke - steven knight
inşaat mühendisi olan ivan locke araba ile acil olarak hastaneye gitmektedir ve aynı zamanda tek yetkilisi olduğu çok önemli bir inşaat işinin de bitmesi gerekiyordur. mecburi olarak bu işi yardımcısına vermiştir ve bütün bir yol boyunca telefonla yönlendirme yapıyordur. bu arada da locke'un neden hastaneye yetişmek zorunda olduğu, kendi hayatı ve detayları belli olur.
  1. içimi bayağı sıkan film. sıkmasının sebebi tek adam tek mekan filmi olması değil (bu türün çok sürükleyici örnekleri var); karakterler. kurtarıcı ebeveyn rolünde erkek. herkesin ebeveyni; karısının, "yasak" birliktelik yaşadığı kişinin, çalışma arkadaşının, hatta ölmüş babasının vs. vs. e tabi kurtarıcı erkeğe kurban rolünde aptal gibi, zayıf gibi, çocukmuş gibi davranan eşleşmeler lazım; onlar da bu saydıklarım oluyor.

    bu tip karakterler gerçek hayatta yok mu; var hem de temel eşleşmelerden biri bu. bu tip insanlar diğer bahsettiğim tiplerle genelde birlikte olur. tesadüf değildir ancak bilinçaltı faktörlerin etkisiyle olur bunlar. beni rahatsız eden şey yönetmenin yada senaristin bilemiyorum bu bahsettiğim doğal bir yetişkinler ilişkisi biçimi olmayan bu biçimin, tahmin ediyorum ki hiç farkında olmaması ve adamın sanki kimse tarafından pek de anlaşılamayan güçlü bir karakter olarak betimlenmesi. güçsüz kesinlikle demiyorum ama bence karakter çok ciddi sorunları olan genel olarak hayat rollerine çok sıkışmış, farkındalıksız, kendisine ait bir kendiliği olmayan bir karakter. gerçek bir adam olsa bu intihar edebilir diyebilirim. birliktelik yaşadığı şahıs için üzüntü hissettiğini söylüyor, olabilir ama öncelikle kendisi için üzülmesi ve bulunduğu genel durumun farkına vararak hayatında köklü değişikliklere gitmesi uygun olan bir şahıs bence.
    a man

mesaj gönder