• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.98)
mr. robot
mr. robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.
bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. çünkü bu adamın elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerden biri çalıştığı şirketteki konumu.
  1. 1. bölümünden dahi bu yana, bir arkadaşımın önerisi ile başladığım ve her hafta (yanılmıyorsam çarşamba) yeni bölümünü merakla beklediğim ender dizilerdendir. sezon finali yapıp, biraz tatile çıkmışlardır.

    işin en ilginç tarafı ise, mr. robot'u izlemeye başlayan insanların çok büyük beklentiler içerisine girmesi. yani küresel bir sanal savaş çıksın, elliot da bunların lideri olsun ve insanlık adına devrim yapalım gibi basit argümanlarla diziyi izleyen çok sayıda insan gördüm.

    mr. robot izleyen bireyin, bana göre kendi nezdinde alması gereken en önemli şey; interstealler'ı bendenizin izledikten sonra kendime defalarca sorduğum soruda gizli: biz veya tekile indirgersek ben, yaşadığım süre içerisinde, kişisel ve toplumsal entegreli yaşam mücadelemizde ne yapıyoruz? zaman dilimini gereksiz kılamadığımız, var olduğumuz her alanda, sosyo-kültürel açıdan neyi biliyor ya da bilmeye çalışıyoruz? evet, biraz aforizma bağlantılı felsefe yapmış gibi oldum ama bu diziden almamız gereken en önemli başlıklardan birinin bu olduğuna inanıyorum.

    velhasıl kelam, bir şeyler bekleyerek değil, kendinizle beraber diziyi izlerken kendi karakterinizden bir şeyler katarak izleyin derim ben.
    karga

mesaj gönder