1. meritokrasi ağı^:e-kitap servisi meritokrasi^ ile birleşince harikalar yaratan e-kitap okuyucudur. "nasıl satın alınır?" diye sorulmuş. anlatayım o hâlde.

    türkiye'de amazon kindle modellerini almak için üç yolunuz var:
    -ikinci el sitelerinden satın almak(genelde fiyatı pahalı ve bulunması zor oluyor)
    -alışveriş sitelerindeki(örn: n11.com, gittigidiyor.com) satıcılardan satın almak(fiyatları normal fiyatları 40-50 tl üstü oluyor, forumlarda okuduğuma göre bozuk da çıkıyormuş)
    -aracı şirketler(örn: borderlinx) sayesinde direk amazon'un herhangi bir mağazasından satın almak(eğer ürün 75 €'yu geçerse ab için %18, diğer ülkeler için %20 vergi alınıyor. fiyatlar gayet uygun oluyor)

    ben en son yol olan direk olarak amazon'dan satın aldım kindle'mı. en sonunda 7th generation certified refurbished(fabrika çıkışı sırasında ayıplı olan kindle'lar tamir işlemi görerek sıfırdan farksız hâle getirilmiş) kindle satın almaya karar vermiştim. fiyatı 64 $ idi. elimde 5 $ indirim kuponu vardı amazon'un mobil uygulamasının verdiği. böylelikle fiyatı 59 $ oldu. vergisinide kattık mı 63.28 $ oluyordu.
    sıradaki işlem aracı şirketi seçmekti. bana dhl ile anlaşmalı olan borderlinx daha makûl geldi. öncelikle borderlinx'e kaydolup bir amerikan adresi aldım. kindle'ı amazon'dan satın alırken adres kısmıma girdim(fakat fatura adresimi normal türkiye'de adresimi girdim).
    kararlar verildi, o hâlde satın alma işlemi başlasın! kindle'ım free shipping'le borderlinx'e 6 günde ulaştı usps aracılıyla.
    borderlinx, kindle'ı adresime getirmek için istediği ücret 56 $ idi. nedeni ise kindle'ımın tahmin edilen fiyatını 128.53 $ olarak girmelerinden. sitenin live chat'inden buna itiraz ederek ne yapmam gerektiği sordum. verdikleri adrese faturamı göndermemi istediler. faturayı gönderdim 1 saat için döndüler ve kargo ücreti 18.70 $'a düştü. sitenin ana sayfasında promosyon kodları ile de ücreti 16.32 $'a kadar düşürttürdüm(borderlinx'in repacking seçeneği ile bu fiyatı 11-13 $'a kadar düşürebilirsiniz. ben bekleyemediğimden 5 $ kadar fazla tuttu.).
    yani 7th generation certified refurbished kindle'ımı toplam 79.6 $'a (aldığım kur ile 240 tl'ye) satın almıştım. geriye kalan ise de beklemekti. kargo bana dhl sayesinde de 4 günde ulaştı.
    ürünü sorarsanız muhteşem bir şey. ne diye bilirim ki?

mesaj gönder