1. kiloyu sadece rakam olarak düşünmezseniz ve spor salonuna gidebilme imkanınız var ise çok kolaydır. bu salonlarda hem kardiyo hem vücut geliştirme aletlerine ulaşabileceğiniz için düzgün bir programla 1-2 ayda fit bir vücuda sahip olmak düşündüğünüz kadar uzak değil.

    kiloyu rakam olarak algılama bakma olayına gelirsek, aynı kilodaki iki insanın vücudunun aynı şekilde olmadığını mutlaka fark etmişsinizdir. 70 kilo, fit ve üçgen vücutlu insanlar olduğu gibi 70 kilo, bira göbekli insanlar da var. bunun sebebi bu kiloyu oluşturan bileşenlerdir. birinin vücudunun büyük kısmını kas oluştururken diğerininkini yağlar oluşturuyor olabilir. bu nedenle zayıflarken sadece yemekten kıssam bile zayıflıyorum, kilom azalıyor olarak düşünmeyin. bu şekilde zayıflamaya çalışırsanız büyük oranda kas kaybedeceğiniz ya da kas kütlenizi artıramayacağınız için sarkık, fit durmayan bir vücut ile karşılaşabilirsiniz.

    bu nedenle şahsi tavsiyem ; önce bir diyetisyene gidip kan ve kalp testi yaptırıp spora uygunluğunuzu tespit etmelisiniz. eğer uygun iseniz bir spor salonuna kayıt yaptırıp düzenli spor yapmalısınız. tabi burada herhangi bir program veya egzersiz hareketi paylaşmayacağım çünkü herkesin vücudu ve bünyesi farklı. zaten gideceğiniz salonda mutlaka hocalar olacaktır. bu hocalardan uygun bir program alın ve sabırla uygulayın. bünyenize ve hedeflerinize göre değişmekle beraber 1-2 ay içinde fit vücuda sahip olmak oldukça kolay.

mesaj gönder