1. ekşisözlük'ün düşmesinin ardından kimi yazarların türlü sıkıntılara göğüs gererek sığındığı yeni online bilgi ve fikir paylaşım mecrası. "türlü sıkıntılar"dan çokça bahsedilmiş zaten sitenin şu sıralar aşırı yavaş olması, aktivasyon sırasında karşılaşılan problemler vs. bunlar geçici, düzelebilecek şeyler. benim kafam hala şu tagleme meselesinde.

    denemek için şuan sağ kısımdaki öneri kitap listesinden rastgele elif şafak'ın aşk kitabını seçtim mesela. arama kısmına aşk yazdığımda ise hiç bir şekilde bu kitabın çıkmadığını gördüm. aşk başlığı çıkıyor kitaptan bağımsız olarak. aynı şekilde aşk diye bir film de olabilir, kesin vardır, o da çıkmıyor, o ne olacak? kitaplar yazarlarıyla birlikte tek bir başlık gibi gözüküyor, filmler yönetmenleriyle, şarkılar şarkıcılarıyla tamam bunlar güzel ama arama kısmına eser ismi yazıyorum ve bulamıyorum bu ne olacak?

    bir de şu var. ekşisözlük, ekşişeyler'i kurup gelirinin bir kısmını paylaşma sözü verseydi başına bunlar gelmezdi. buradan çıkarılması gereken dersi umarım youreads moderasyon ekibi de çıkarır. sizin için diyorum ben. bir tek dileğim var, mutlu olalım yeter.

mesaj gönder