• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.71)
3 idiots - rajkumar hirani
hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.
  1. hint sinemasına ilgi duymaya başlamamın sebebi olan efsane film. ilk izleyişimde, belki de benim de özellikle lise döneminde doğru yönlendirilmeyip yaptığım yanlış tercih sonucu, şimdi geriye dönüp baktığımda; hayal kırıklığı olarak nitelendirdiğim bir dönem geçirmemin de verdiği ekstra empati ile oldukça etkilenmiştim. hala dönem dönem açıp, büyük keyifle izlediğim filmdir ayrıca.

    izledikten uzun süre sonra filmde 20'li yaşlarda zeki, çevik ve fırlama bir delikanlıyı canlandıran aamir khan isimli benjamin button'ın ilham kaynağı olduğunu düşündüğüm abinin 1965 doğumlu olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şok ise başka bir başlık konusudur.

mesaj gönder