1. yeni gelenlerin tamamına karşı bir genelleme yapılıyor 6 mart'ta tesadüfen ve ilk kez gördüğüm sitenize ben de ekşi'den geldim. sadece bir kaç sorum olacak belki bu sorular da burada eskiden beri bulunanların ağrına gidecektir. çünkü 2 günde gözlemlediğim ve büyük umutlar beslememe rağmen hayal kırıklığı yaşadığım bir konu:

    -entelektüel bir platform olduğu açık olan youreads.net bir kitabı tanıtmak elbette çok güzel bir davranış biçimi peki ya kitabın altına yazılan bir yorumun okunmamasına ya da hiç yorum girilmemesine ne demeli?

    -siyaset kötüdür anlayışıyla siyasi başlık açmamak ya da açılmasına müsade etmemek ne kadar doğru?
    abdullah öcalan orospu çocuğudur ya da mhp'liler orospu çocuğudur şeklinde yazılan bir yorum elbette tasvip edilecek tarzda bir yorum değildir.
    fakat abdullah öcalan hakkında küfür mahiyetinde olmayan bir başlığa bir ülkücünün, bir sosyalistin, bir kemalistin, bir islamcının yazacağı ve küfür içermeyen bilgilendirme ve tartışma amaçlı bir yorumun nesi kötüdür?

    son olarak; yazarların her zaman ciddi bir şekilde bilgi girmesi burayı kapağı açılmayan dirsek altında sadece gösteriş yapmak için taşınan bir ansiklopediye çevirir, fakat burada ciddi bilgi yerine eğlenceli bilgi derken anlatmaya çalıştığım ..... efsane nesil....o ses türkiye başlıkları değil. entelektüel mizah anlayışıdır. örneğin david lyinch hakkında yazılmış onlarca bilgi verici yorumun altında ''filmlerini anlamak bilal erdoğan'ı anlamaktan daha zor'' gibi bir yorum girildiyse bunun neresi kötüdür?

    özetle yönetimin eskinin tecrübelerinden ve ekşi'nin hatalarından ilham alarak bu sözlüğe dair bir konsept geliştirmesi gerektiği kanısındayım.

mesaj gönder