1. ben pragmatik bakıyorum bu tür meselelere. yani mutluluk çıkarımı yapmak, mutlu olmak tek amacım. ama mutlu olabilmek için hak verirsiniz ki mutluluğun ne olduğunu bilmek gerekiyor önce. yani öncesinde entel entel kafa yormanız lazım. işin hammallığığını yapmanız lazım kurtuluşu yok.

    mutluluktan insanın nihai amacı. bunu kabul ettik zaten, e modern zamanlarda evrimsel kapasitemizin çok üzerinde karmaşıklıkta sosyal ağlar ve basit olmaktan artık fersah fersah uzakta olan günlük yaşam sürekliliği içerisinde kalan bilincimiz artık kavramlarını, yani yolunu, izini şaşırmış durumda.
    bir bakıyorsun etrafına, milyonlarca insan mutlu olmanın peşinde ama mutlu olan insan sayısı yok denecek kadar az. işte bunlar hep mutluluk nedir bilinmediği için oluyor.
    yoksa insan adresi doğru bilirse, bu kadar çabayla, ne kadar kaybolursa kaybolsun, tüm yanlış sokakları elemesi de gerekse, mutlaka ulaşır gideceği yere. kaybolmaz yani insan, sayın kaybolmuşlar. kayboluyorsak eğer bu kadar sürekli bir yerde bir yanlışlık var.

mesaj gönder