1. ygs vb. birçok sınavda görev alan biri olarak ben bu konuda biraz çekimserim.

    şöyle ki:
    sınav esnasında öğrencilerin dikkati dağılmaması için her türlü şeyi yapmaya çalışıyoruz. dışarıdaki veli seslerini, trafik, inşaat, korna, müzik vs. hepsini engellemeye çalışıyoruz. ancak tuvalete izin verilmesi ilk olarak birçok öğrencinin dikkatini dağıtabilir ki dağılınca toparlaması çok da kolay değil hepimiz biliyoruz. öğrencinin tuvalete gitmesi için yanında bir görevli olması gerekir ki bu durum da birçok şaibeyi beraberinde getirebilir. artı iki öğrenci aynı anda gidip cevap alışverişinde bulunabilirler. o esnada kim bunları düşünecek demeyin adam hiç tanımadığı adama bile güvenip kopya çekmeye çalışıyor, çok örneklerini gördüm. bu ve benzeri örnekler yaşanmıştır ve çok farklı türleri de görülmüştür.

    ancak 3 saat tuvaletini tutamayan üniversiteye de gitmesin memur da olmasın mantığı da tamamen saçmalıktır. olaya böyle de bakmamak gerekir. an gelir 15 dakika tutamayacak duruma gelebilir bunu söyleyen kişi de. her insanın metabolizması birbirinden farklıdır. her ne kadar 5 dakika önce tuvalete gitse de 5 dakika sonra tekrar tuvalet ihtiyacı olabilir. burada geçerli durumun tuvaletin yasak olması olduğunu düşünürsek önerim her ne kadar uygulaması çok zor olsa da tuvalet olayına çok fazla odaklanmamanız gerektiği. çünkü bunu ne kadar kafanıza takarsanız ihtiyacınız olmasa bile varmış gibi hissedebilirsiniz.

    bu nedenle tek taraflı bakmamak lazım olaya. empati yapmak lazım. ben yasak olmasına da hak veriyorum çünkü bir sürü saçma sapan sınava giren adamlarla karşılaştım. sınıfın huzurunu bozacak, tuvalete gitme izni olsa sınıftaki herkesi etkileyebilecek. yasak olmaması da mantıklı çünkü sağlık bu: nasıl burnun akınca silmen gerekiyorsa tuvaletin gelince de yapman gerekir.

mesaj gönder