1. vücut geliştirme ( bundan sonra v.g. olarak anılacaktır ) değil , vücudun dış ortamdan gelen darbe ve zarar oluşturma temelli olgulara dayanıklılığı , kondisyon seviyesinin yeterliliği , vücudun dinamik yapısının olabildiğince esnek olması gibi parametreler bugün fiziki olarak icra edilen sporların temelidir.

    kickbox sporunu icra eden biri olarak bu konu üzerinden örneklersem , fiziksel olarak ihtiyacınız olan temel üç şey;
    - hız
    - teknik vuruş kabiliyeti
    - kondisyon
    bu üç parametreyi sağlayan en önemli öge uzun kas yapısıdır. v.g. size bu kas yapısını sağlamaz. v.g. de ki temel unsur vücutta birbirine bağlı olarak yerleşmiş kas yapılarını , vücudun belirli noktalarında ağırlıklandırmak üzerine kurguludur. v.g. icrası sonucu örneğin kalça kasları kalçanın belli bir noktasına doğru çekilirken , baldır kasları stabil kalabilir. çekilme sonucu oluşan kas kısa yapıdadır ve esneme aralığı v.g. öncesi döneme nazaran azalma gösterir. iyi bir v.g. icracısının apollo gibi vücudu olabilir ancak hem kısa kas yapısı hem de ilk parafta saydığım yeterliliklere sahip olmadığından dolayı fiziksel temele dayalı hiçbir spor dalını icra edemez.

    günlük rutin yaşama bir disiplin kazandırması , bedeni dirençli kılması açısından suni madde desteği olmaksızın yapıldığında faydalı bir spordur. ancak dur ben iki vücut yapayım sonra bir kickbox icra edeyim , salondakileri kırıp geçireyim mantığında olmayın. 55 kiloluk uzun kas yapısı oturmuş ve yeterli düzeyde esnekliği sağlamış nice koç yiğitlerden biri çıkar , sizi bağırta bağırta döver haberiniz ola.

mesaj gönder