1. (tartışmanın olmadığı bir dünya ütopya veya distopyadır, öyle bir dünya düşünülemez.)
    bu kural ile anlatılmak istenen biraz akıllı olun çağrısıdır.
    diyelim ki uzun zaman önce çok çok uzak bir galakside^:uzun zaman önce çok çok uzak bir galakside^ bir ülke olsun. yıl, 160202 yıldız yılı. ülkede basın özgürlüğü kısıtlıdır ayrıca kötü olana direkt olarak kötü demek suçtur. basın ve yayın organının ayakta kalması ve hizmet vermesi gerekmektedir. bu yüzden youserlar pardon yazarların(hani kitap yazanlar) bir kısmı bir çözüm bulurlar. hakaret etmemek istediği insanın daha önceki söylemleri, hal ve hareketlerinden alıntı yaparak konuşmaya başlamışlar.

    örn.(bkz: yüzde elliyi tutan adam) (elmanın yüzde ellisi)
    örn.(bkz: kısa adam)
    örn.(bkz: i. melih gökçek)
    örn.(bkz: yanlarına passat mı çekeyim)

    hatta bu galakside bazı devletler bile yapıyor(bkz: parelelci) (bkz: parelel satan adam)

    örn.(bkz: bıbıcım)
    örn.(bkz: çok yaşa elizabeth) (bizim yan komşu)
    örn.(bkz: açık mert korkusuz)
    ...
    ..
    .
    (bkz: onların kurallarıyla oynamak)
    ha ben buna(dayatmacı sisteme) karşıyım diyen olursa, düşünce ve ifade özgürlüğüme engel olunuyor dersen şayet, hakkını arama vaktin gelmiş hatta geçiyordur.
    tabii ki de girdinin(bkz: girdi) sonuna şunu eklemeyi ihmal etmiyoruz..
    ''iş bu girdinin tamamı hayal ürünüdür, gerçek kişi ve mercilerle hiçbir alakası yoktur.''
    ekleme: ben de kuralın kısmen destekçisiyim arkadaşlar.

    hakaret/küfür, yüzyıllardır insanların ağzından düşmeyen kelimeler... bu kelimeler genel olarak kendini tatmin amaçlı kullanılmakta olup kullanıldığı ortamın zeka seviyesini dibe çekmektedir. birçok kavganın da sebebidir. yani pek de iyi bir şey değildir.

    fakat bir neyzen tevfik, bazı şiirleri küfürlü, hakaret içerikli olsa da çok fazla okuyanı ve beğeneni var.

    ha burda yapılan, üst kültürü korumak ise çok titiz davranılması gereklidir. yüksek kültür sahibi insan sayısı azdır ve kalitelidir. sözlük yazarları tamamen yüksek kültür ürünleri vermediği için bence kurallarda gevşetme yapılmalıdır. türkiye'nin geneli daha çok halk kültürü, ortalamanın üstü de popüler kültürle ilgilenildiği düşünülürse.

    küfür bazen güldürür. bazen yüzlerce kelimenin söyleyemediğini söyler. bazen el, kol hareketleriyle bile güçlendirilemeyen anlatımı güçlendirir. aynı şeyler hakaret için de geçerlidir.

    inci sözlük, yeni türkiye'nin yeni ekşi sözlüğü veya benzer diğer sözlüklerdeki saçma küfür ortamını istemediğimiz için bu kural şarttır. fakat gevşetilmesi, yerinde kullanılmasına müsaade edilmesi, yersiz kullanıma da katiyen izin verilmemesi hepimizin yararına olacaktır.

    yersiz kullanılan hakaret/küfür yüzünden, yerinde hakaret/küfür edemez olduk.

mesaj gönder