1. kendisi hakkında çıtayı yükseltti, her şeyi değiştirdi gibi sözler bol bol söylenir - doğrudur da. fakat çoğu zaman hangi çıtayı yükseltti, nereye yükseltti ve neden yükseltti kısmı pas geçilir.

    half life'ın oyunlara en büyük katkısı reload mekaniğidir.

    gülmeyin.

    ya da biraz gülün, çünkü olay o kadar basit değil. half life oyunlara, özellikle fpslere, oyun tasarımına gömülü gelen, deneyimi bölmeyen, kesintisiz bir şekilde baştan sona her şeyi yaşamanızı sağlayan bir oynanış getirir. buna, evet, silahın mermisi tükendiğinde reload etme mecburiyeti de dahildir. fakat buna black mesa'ya geldiğinizde sizi danışmada karşılayıp nereye gideceğinizi söyleyen eleman, kapıyı açan güvenlik görevlisi, ve bir laboratuvarda tıkılı kalmış bilimadamı da dahildir. bu etkileşimler oyunu bölmez, ara sahneye girmez - üstüne üstlük oyunun içindedir, oynanışın bir parçasıdır.

    half life oyunlara reload'u, ve oyun boyunca gordon freeman'ın bedenini terk etmeden, kontrolünü kaybetmeden her şeyi yaşamayı getirmiştir.

    not: tabii ki bunların hepsi half life'ın hiç yoktan yarattığı orjinal fikirler değiller. her şeyde olduğu gibi bunda da bir şeyi ilk düşünen değil, bir sürü şeyi ilk defa doğru düzgün ve tutarlı bir şekilde hayata geçirenin adı tarihe yazılır. ama hayata geçireni hafife almamak gerek - hatta hatta bunun orjinal fikir üretmekten daha zor bir uğraşı olduğunu pek insanın itiraz edeceğini sanmıyorum. oyunu geliştiren valve oyun stüdyosu, half life ile zor ve sıradışı bir işe imza atar. zaten half life, valve'ın oyun tarihine geçen tek eseri değildir. daha sırada steam, half life 2, ve portal gelecektir.

mesaj gönder