1. 1. olarak eğitim sistemi. bizdeki eğitim sistemi insanı bir şey icat etmeye ya da herhangi bir alanda gelişime yönlendirmiyor ki. sadece ezber gereksiz bilgi ve istediğin meslekle ya da alanla alakası olmayan şeylere (özelliklede derslere) çalışmaya zorluyor.
    2. olarak ise destek. bizim ülkemizde o kadar çok şey yapmak isteyen insan var ki. her gün farklı biriyle karşılaşıyorum yapmak istediği projeleri dinliyorum evet bir facebook değil şimdilik ama belki ileride yapacağı herhangi bir proje olabilir. bu insanlara destek verilmiyor hükümet tarafından ya da başka bir yerden bu insanlar destek alamıyorlar. ama yurtdışına baktığınız zaman bir türk'ün bile projesine destek veriyorlar. neden bir türk dedim. çünkü kendi vatandaşı değil hani herhangi bir öncelikleri yok onları. yok bizim insanımızdan da çıkar bırakın elin gevuru yapmasın, bizden de yakında böyle bir proje ile biri gelir demiyorlar.
    3. ise bilemiyorum belki herkes için geçerli bir sebep değildir ama vergiler. insanlar vergi ya da benzeri şeyleri sürekli ödemekten önlerini göremiyorlar ki. 3 alıyorsa 5 devlete veriyor, borç içinde kıvranıyorlar. bu insanlar nasıl başka bir alana yönelip ülkeyi geliştirebilsin ki (özellikle de bilime, çok masraflı ve çok uğraş gerektiren bir alana).
    4. bunu yazmak istemiyorum aslında ama bunu da dikkate almamız lazım bence. can sağlığı.
    şu an herkes başına bir şey gelmesinden korkuyor, her gün ülkemizde insanlarımızın başına bir şeyler geliyor. örnek vermek istemiyorum daha çok yeni ama yani etrafınıza bakın. şuan can sağlığı tehlikedeyken nasıl insanlar böyle şeylerle ilgilenebilir ki. şuanda eminim ki ülkeyi terk etmek isteyen çok insan vardır. belki bu insanlar gitmek zorunda kalmasa ülkeyi geliştirebilirler. belki de gerçekten ihtiyacımız olan o cevherler onlar. ama bunu bilemeyeceğiz çünkü bu insanlar kendi can sağlığı tehlikede olduğu için bu ülkeden gitmek zorunda kalacaklar.

    evet özür dilerim uzun bir yazı oldu ama bunları yazmam gerekiyordu. çünkü bunlar olmadan gelişemeyiz biz.

mesaj gönder