1. bilgisi tamamen farkli bir kultur gerektirmekte olup, karsinizdaki kisi hakkinda ilk izlenimlerinizi sekillendireceginiz bir icecektir. yaygin inanislar fazla tuketilmesinin zararlarinda bahsediyor olsa da, modern toplumda yasayip kahve tuketmeden hayatta kalabilemeniz cok zor. son yillarda ust uste yayinlanan bilimsel makaleler gecmis inanislari bir bir yalanlamis ve kahve icmenin pek cok faydasini ortaya koymuslardir. turleri ise genellikle (bkz: espresso) bazli cesitler ve (bkz: filtre kahve) bazli cesitler olarak genis sistemde ikiye ayrilabilir. filtre kahve sisteminde (bkz: french press) ya da bir (bkz: filtre kahve makinesi) kullanilarak kahveden su gecirilir ve bu su suzulur. bu asama sonrasinda bazi aromalarin filtrede kaldigi bilinmektedir. icimi daha kolay, suzulmus kahve elde edersiniz. espresso bazli kahve cesitlerinde ise basincli sicak su, daha ince cekilmis kahve taneciklerinden gecirilir, kisa bir sure de olsa bu islem suzmeden ziyade (bkz: demleme) islemidir. espresso elde ettikten sonra eklenen sut, sut kopugu, cikolata gibi aromalar ile (bkz: cappuccino) (bkz: cafe latte) (bkz: mocha) gibi turler elde edilir. filtre kahveye ise sut eklenerek (bkz: cafe au lait) elde edilir. bazi yerlerde sut+sut kopugu seklinde de yapilmaktadir.

    bu merete bir kez alisinca sabah bir espresso, is yerinde filtre kahve, aksam eve gelince bir cappuccino turevi, aksam yemegi sonrasi filtre kahve, disarida bir kac kadeh icki icmeye cikip gelince uyumadan bir espresso... seklinde kahveye bagimli bir hayatiniz olur.

    kisisel fikir.. nikotin+kafein.. doganin bize sundugu (bkz: survival) mekanizmasidir. onlar olmasa yataktan kalkamayacak, eli is gormeyecek, dusunemeyecek, yazamayacak, konusamayacak bir orduyuz. hepimiz birimiz, birimiz... neyse. kahve. herkese lazim.

mesaj gönder