1. saat 00.47 ve vodafone hala geçmiş değil bu sisteme.
  2. olay tamamen şudur, yeni bir ferrari araba aldınız ancak aylık yakıt limitiniz 100 tldir. yeni arabayla gezineyim derken 1 saate bitirirsiniz yakıtı geri kalan 29 gün 23 saat beklersiniz diğer ay gelsin de gezeyim diye.
  3. beklemediğim şekilde ilginç ancak sevindirici bir ilgi çekti bu olay ülke genelinde. keşke hep bu tip şeyleri konuşsak, yapılacak çok iş var. ancak herşeyde olduğu gibi bunda da ilgi çok yüzeysel, çok kabukta.

    gençler arasında teknoloji sevgisini artırmak için tablet dağıtmak kadar yüzeysel. nobel ödülü alan aziz sancarı sadece "sigara sağlığa zararlıdır" sözüne referans yapmak kadar yüzeysel.

    keşke üniversitelerde devasa programlar yapılsa bunlar asına, bir dönem eğitim bu alanda olsa sadece.. düşünülse yüzlerce şey çıkacaktır. mesela aziz sancar hocayı bir dönem/bir sene türkiyeye davet edip bir akademi kurup, eğitim vermesini sağlasaydık, "sigara sağlığa zararlıdır, aziz hoca da öyle düşünüyor" demekten çok daha faydalı olurdu. şimdi de ronaldo reklamıyla geçiyor bu gelişme.....

    çin, g.kore, japonya, abd vs. vs. ülkeler bu konuda koşturuyorlar, g. kore 2020 de 10gbps hızlarına geçmeyi planlıyor. biz ise telefonun üzerindeki 3g yazısı 4g olunca heyecanlanacak seviyedeyiz. ülkenin neresinden tutsan elinde kalıyor; siyaseti, eğitimi, akademisi, adaleti.

    ortam böyle iken sevinelim mi üzülelim mi anlayamadım. anne ile baba kavga etmişken gelen misafir kadar sevindiricidir, ta ki yeni bir kavga başlayana kadar.
  4. yani mobilde niye o kadar hızlı internete ihtiyaç duyuyoruz anlamıyorum. geçen haftasonu taşındım, uydunetin kıllıkları yüzünden 3 gün internetim yoktu evde ve işimi internetten yaptığım için, mecburen vodafonedan 1 tane 1 gb, 1 tane de 2 gb paket aldım. pakedi aldığım saniye bitiyor olmasını geçtim, hani bir video vs izleyecek olsam anlayacağım.

    paket büyütün paket. interneti hızlandırmak şu an, hız sınırının 120 olduğu yere, ferrari ile çıkmaya benziyor. ben o hızı göremiyorum ki, alsam ne farkeder ferrari, 4.5g, 10g.

    neyse.
  5. turkcell 4.5 g ankara sonuçları,
    69,55 mbit download
    47. 74 mbit upload
    18 ms ping
    etkileyici :)
  6. artışa sadece hız olarak değil kkapasite olarak bakmak gerek.

    baz istasyonları, altyapılar yeni nesile geçiyor. farklı bir sünyaya doğru ilerliyoruz. internet of things diye bir kavram giriyor hayatımıza, aletleriniz ya da araçlarınızın da sizin gibi simkartı olup, ağı şebekeyi kullandığını düşünün.

    mesela her arabanın sisteme dahil olduğunu. trafik konusunda çok hızlı bir gelişme olabilir.
    mesela her diyabet hastasının şeker ölçüm cihazının bir ağa bağlı olduğunu düşünün, acil bir müdahele gerektiğinde ağın haberi olacak.
  7. öyle bir teknoloji yok. 4g yi 4.5g diye yutturmaya çalışan iktidarın ülkenin yarısına inandırdığı teknoloji
  8. bu akşam geçilecek teknoloji. çok fazla abartılıyor ama şu an için hayatımızda çok büyük değişiklik getirmeyeceğini düşünüyorum. en azından 2g'den 3g'ye geçişteki gibi bir olay olmayacak.

    tek faydası belki kota sınırları artar o olacak. bir de internet hızlandı diye kota daha hızlı bitmeyecek yok öyle birşey. siz internet hızlı diye abanmazsanız yine aynı gider.
  9. daha çabuk kota dolması diye bir şey söz konusu değil. yani bunu burada böyle tek cümleyle söylüyorsunuz bilmeyen de kotanın dolacak olmasını sadece 4.5 g ye geçilmesine bağlayacak. ancak bizim milletimiz büyük oranda bilinçsiz tüketici sınıfında olduğu için böyle düşünmesi normal.

    kota dolması kullanımınızla alakalı bir durumdur. eğer sürekli 20 dk lık videoları açıp açıp 5 dk sını izleyip kapatırsanız sen o 5 dk yı izleyene kadar o 20 dk lık videoyu arka planda çoktan download etmiş olursun.

    hayır bir de bugün 3 g ile telefonda yapamadığınız ne var da 4.5 g ye geçince yapacaksınız da daha çok data kullanımına bağlı olarak bik bik olacak diyorsunuz anlamıyorum.
    bilemiyorum tabi belki hayvani biçimde blu ray film izleyenler falan vardır o ayrı. onlar da bi zahmet kota çabuk doluyo ya da fatura çok geliyo yeaa diye isyan etmesinler.

    ha genel olarak türkiyedeki gsm operatorlerinin kota kullanımında bizi düdüklediğini ve 4.5 g ye geçildiğinde daha da düdükleyeceğini söylemeye çalışıyorsanız o ayrı. yurtdışında farklı gsm operatorleri kullanmış olan kişiler türkiye ile kıyas yaptığında kota konusunda aradaki farkı bilirler.
  10. belit