1. vallahi çevremdeki tüm arkadaşlarım servi boylu atayiss erkeklerle evlendiler. basbayağı evleniliyormuş... bize de çatar inşallah. ^:swh^
    slipo
  2. neden bu kadar tepki gösterildiğine bir türlü anlam veremediğim açıklama.fetvalar islama göre yayınlanır bu sebepten diyanete atarlanmadan önce böyle bir kaide var mı diye islam dinine bakılmalıdır.ek olarak diyanet'in fetvaları yalnızca referanstır ve bağlayıcı değildir.kişi devlet sınırları içerisinde ise muhatabı türkiye cumhuriyeti anayasasıdır.
  3. diyanet'in herhangi bir yorumu veya inisiyatifi olmayan olay. hemen her müslüman'ın bildiği bir gerçektir.
  4. islam'ca caiz olan kuraldır. %99' u müslüman olan bir ülkede böyle sıkıntılı dönemlerden geçerken bu fetvanın yayınlanması abesle iştigal olmasına karşın, doğrudur. yani kardeşim biz dün mü müslüman olduk da böyle bir fetva yayınlıyorsun bugün. ayda 1000 lira maaş alan bir adamın 100'er lira taksitle ıphone almaması gerektiğinden, bunun kişiyi hem maddi zorluklara hem de manevi doyumsuzluğa iteceğinden bahsetsene.
  5. baba kız üzerine gündem olan fetvalarından sonra bana çok yumuşak gelen açıklama. alıştıra alıştıra şaapmak böyle bişey demek ki.
  6. kumar vergisi ile beslenmek, alkol vergisi ile finansman, ateist'in verdiği vergi ile mersoya binmek serbest... diyen, kokuşmuşluğun söze gelmiş bir diğer hali.
  7. neden bu kadar tepki cektigini anlayamadigim, diyanetin yeni fetvasi. sunni muslumanlar icin verilmis fetvadan neden bu kadar rahatsiz olunur ki? inanmiyorsaniz zaten sizi baglamaz. ayrica diyanet de yeni bir sey soylememis. zaten hemen hemen herkesin bildigi bir konuydu.
  8. ateistin de çok fifi dediği durumdur.

    zaten dünyanın neresine giderseniz gidin, ateistlerin hepsi olmasa da genele yakını, birikimli, kültürlü, okumayı seven, herkesin zeka seviyesine inemeyen insanlardan oluşur.

    eh, bu fetvaya kulak kabartacak bir kadın zaten herhangi bir ateist erkeği en fazla rüyasında görebilir.
  9. bir ateist ve evleneceği kişi ile ilgili diyanetin fetvalarınını referans alan bir kişi arasında pratikte çok nadir görülebilecek bir evliliğin caiz olmadığını belirten fetva. ne yapardı bunca insan bu muhteşem fetvaları veren diyanet kurumu olmasa.
  10. diyanet işleri başkanlığı gibi yerde ayeti okuyamayacak, okuduğunu anlamayacak insanların olması çok acı.
    anla-ya-mayacak demiyorum , anlamayacak diyorum. ayet açık: başka bir tanrı için kesilen kurban yenmez diyor. yani sen müslümansan birisi de allah'tan başka bir tanrı için kurban kestiyse o eti yiyemezsin.
    bu kadar basit bir emir neden tartışmalı bir şeymiş gibi yapılıyor?
    vaktiyle mezhep imamları kendilerine göre yorum yaptılar diye.
    bunların dini islam değildir. kendilerince buldukları başka bir din. ister emevi, ister abbasi isterse her ne olursa olsun.
    suçun yarısı sizde bu tip fetvaları yazanlar, yayanlar destekleyenler. ekmeğiniz bu saçmalıktan çıkıyor nasıl olsa.
    suçun yarısı da bunların her söylediğine inanan zavallı müslümanlardır.