1. "çalsın sazlar" filmini izliyoruz. sonu biraz duygusal. ağladığımı belli etmemeye çalışıyorum. onun yanakları ıslanmış. şaşırıyorum. "ağladın mı sen?" diyorum. "etkileyiciydi. sen ağlamadın mı?" diyor. susuyorum.

    "iftarlık gazoz"u izliyoruz. âdem ağlatıyor beni. başımı omzuna koyuyorum. saçım ıslanıyor. şaşırıyorum.

    candan'ın sesi geliyor kulağıma: "zengin çocukla fakir kızın aşkına / bir türlü kavuşup mutlu olmayışına / gözüm doluyorsa hâlâ / korkmaya gerek yok / yaşıyorum demektir."
  2. daha doğarken, dünyaya adım atar atmaz keşfettiğim ve eşek kadar adam olup, yine de ondan daha rahatlatıcısına rastlamadığımdır.

    eskiden istediğimde bana alın(a)mayan eşyalardan dolayı, kavga edip dayak yediğimden dolayı, ve benzeri aklıma gelmeyen basit şeylerden dolayı ağlardım. şimdi yaptıklarımın tatminsizliğinden, hiç bi'şeyden kolay kolay keyif alamamamdan, hiç bi'şeyi becerememden, hayatı(mı)n çok boş olmasından, dünyayı pis bir yer yapanlardan, masum, güzel insanların her gün vicdansızca katledilmesinden, onların ailelerinin masum göz yaşlarından, ve onlara aldırış etmeyen ama sözde devlet yönetenlerden dolayı ağlamak istiyorum sözlük. hıçkıra hıçkıra, hüngüre hüngüre, zırlaya zırlaya, küfür ede ede, kinle, nefretle, düşünerek, kimsenin gelip yanıma saçmalayamayacağı, ağlama diyemeyeceği bi'yerde uzun bi süre boyunca ağlamak istiyorum.

    söyleyin bana, erkek adam neden ağlamaz sözlük?
  3. ağlamak güzeldir
    süzülürken yaşlar gözünden
    sakın utanma
    ağlamak öfke delice nefret
    doruklarda aşk doyumsuz sevinç
    kahreden keder kısaca hayat
    ve nefesin ve nefesindir..


    sezen' in bu sözlerini aklıma getirir hep. ne zaman ağlayacağı belli olmayan biriyim ben. ne akan rimelime takarım ne tuhaf bakışlara..
  4. büyüdükçe içe doğru ağlıyor insan.
  5. bâzen üzgünken istemsiz şekilde başlayan ve durduramadığım eylem. bâzense duygularımı ifâde etmekte hafif bile kalırken gerçekleşmeyen eylem.

    mahmurlaştırır, gözleri yakar.
    yastığıma sarılma ihtiyacı doğurur.

    güzeldir.
    ağlamak güzeldir,
    severim ağlamayı.
    hem nefret ederim
    hem severim.

    ağlayabilmek paha biçilmez.
    ağlamak yıpratıcı olabilir ama ağlayabilmek önemli.
    ağlayamadığım zamanlarım oldu. asla geri dönmek istemediğim zamanlar.
    ben robot değilim, olmayacağım.
    acı çekeceğim ama hissedeceğim.
    mühim olan bu.

    allah mı diyeyim tanrı mı, var mısın ondan da emin değilim ama teşekkür ederim tamam mı? özlem ve kederle geçmiş bir gecenin ardından, ilk defa bir şeye şükrediyorum.
    hissetmek güzel şey lan.
  6. mahrem bir eylemdir.

    herkesin içinde olmaz bu iş. ha bazen elde olmaz o ayrı. mesela geçenlerde ankara'da yaşadığımız acı hadise. ya da bir asker cenazesi.

    çevrende olan biteni önemsemeden ağlanacaksa böyle anlarda ağlamalı.
  7. sezen aksu ne de güzel dillendirmiş,ağlamak güzeldir,var olduğunun göstergesidir,insan olduğunun ispatıdır aynı zamanda.

    ağlamak güzeldir
    süzülürken yaşlar gözünden
    sakın utanma

    ağlamak öfke
    delice nefret
    doruklarda aşk
    doyumsuz sevinç
    kahreden keder
    kısaca hayat ve nefesindir
    ve nefesindir

    ağlamak şu gelip geçici dünyada
    her şeye rağmen var olmak demek
    ağlamak,yaşayan binlerce duygu
    insanca ve coşkulu
    güzel bir şeydir

    ağlamak güzeldir
    süzülürken yaşlar gözünden
    sakın utanma

    ağlamak senin kara dünyada
    hala sevdiğin ve hissettiğin
    tüm güzelliğin ve çirkinliğinle var olduğundur
    var olduğundur

    ağlamak güzeldir
    süzülürken yaşlar gözünden
    sakın utanma
  8. bazen, sadece sonrasında oluşan rahatlama anı için ister insan ağlamayı.. gözlerin ne kurur ne nemli kalır, daha şiş gözlerle görürsün etrafını, burnunu çekersin hafif hafif, başının ağrısı dinmiş olur.. hırçınlaşmamak, sinirleri yumuşatmak, biraz olsun olanlardan uzaklaşmak adına dolduğumuz anlarda içimize atmamalıyız bence, hem böylesi daha insanca, pek insanca..
  9. erkeklere de yakışır ağlamak. ağlayınca çirkinleşen erkek görmedim ama o küçükken beyinlerimize kazınmış "ne o lan ağlıyosun karı gibi" sözü ağlamayı güçleştirir. en son bir yakınımı kaybettiğimde boğazımdaki düğüm 3 gün çıkmadı, ömrümden de belki 3 yıl gitti. oysa salsaydım gözyaşlarını keşke, ne gereği vardı güçlü olmaya çalışmanın. küçük çocuklarla, yaşlı amcalar çözmüş olayı onlar rahat ağlar, biri bilmediğinden ağlıyor diğeri siklemediğinden ağlıyor.
  10. insanlar etraftayken kesinlikle yapamam. kendi başıma da baya zorlanırım hatta keşke kolay bi yolu olsa böyle doya doya salya sümük ağlayıp rahatlasam bi ama o kadar uzun zamandır ağlamadım ki garip geliyor artık
    wtf