1. hiç çalışmadan sözel soruları yapcam bakalım ne olacak başarılar dilerim
  2. 18 aralık 2016'da sonbahar döneminin sınavı yapılacakmış.
    benim de gireceğim olan sınavdır.
  3. bugün gireceğim sınavdır. az önce şans eseri sınavın bugün olduğunu öğrendim. belki benim gibi unutan arkadaşlar vardır diye buraya yazayım dedim.
  4. türkçe: okuduğunu anlama
    matematik: temel matematik

    120 soru 150 dakika

    ales cidden birşeyi ölçüyorsa herhalde bu zamanı nasıl yönettiğindir.
  5. şaka maka haftaya pazar bu sınava gireceğim. 5-6 deneme çözdüm. denemelerdeki ortalama puanımı alsam yeter.
  6. öyle sanıyorum ki denemelerdeki ortalama puanımın yarısını alacağım. uzun zamandır bu kadar sinir olmamıştım.
  7. Buyrun efendim baştan link.
    skylife

    Abi siz dalga mı geçiyorsunuz? Skylife dergisinden bir kesit veriyoruz. Hmmm iki kelime çıkartıyoruz. Al sana Ales sorusu. Bilmiyorum ya çok komiğiz gerçekten aşırı komiğiz. Öyle böyle değil hem de. Soruyu hazırlayan kişi yahut kurulu cidden merak ettim. İstanbul Ankara istikametli THY X sefer sayılı uçağının, denklem sonucu tek ise 1eklenip sonuna B yazılacak çift ise 2 eklenip E yazilacak şekildeki iş bu: f(x)= 2x - 7 fonksiyon sonucu ile belirlenmiş koltuğunda keyifle seyahat ederken skylife dergisini çıkartıp acaba Ankarada gezip gorulebilecek neresi var demesi ve ayni anda bir sonraki gün Ales sinavı icin kurula soru vermesi gerektigini hatırlamasıyla SKYLİFE dergisinde gözüne çarpan 'Ahanda soru. Çetrefilli cümle kurmuş. Koskoca SKYLİFE dergisinde yanlış yazım yoktur zaten. Kesin bu kelime böyle kullanılıyordur da yazmışlardır' tepkisine insanı sürükleyen kısmı okuyup tamam budur deyip 'soruyu' yırtıp cebine almasıyla nihayete kavuşmuş bir saçmalıklar zinciriymiş hissi uyandırıyor. Niye Ahmet Hamdi Tanpınar ın Huzur yahut Saatleri Ayarlama Enstitüsü eserlerinden bir kesit değil de SKYLİFE dergisinden bir kesit? Madem sorular üretilmiyor da kopyala yapıştır usülü, Türk edebiyat tarihinin köşe taşlarından kes yapıştır da kalemlerinin üzerine özenle bastırdığın "EMEĞİNİZ EMANETİMİZDİR" ibaresini sorgulama aşamasında daha "SAĞ DUYULU KELİMELER" kullanalım. Dimi? Diye düşündürmüştür dünkü oturumu.
  8. bir gelir kaynağı daha. tam bir tekel piyasa ürünü diğer akranları ile birlikte.
    one
  9. 80 lira bayıldığım için son bir ay kala -aslında sanırım 3 hafta- kendimce hazırlanmaya karar verdiğim sınav
    hedefim minimum 85 ama soru sayısı azaldığından beri sayısal sanki kasıyor
    başarılar genşler
  10. bazı insanların anlayamadığım bir şekilde lisansüstü eğitimin kalitesizliğini,akademideki çürümeyi öne sürerek günah keçisi yaptığı sınavdır.

    nedir efendim, işte türkçe matematiğe bakarak yüksek lisansa/doktoraya öğrenci mi seçilir?
    1-)lisansüstü eğitime kabul şartlarının sınavla bir ilgisi yoktur. onları üniversite/fakülte belirler.ales bu konuda sadece objektif bir ölçme aracıdır.
    sadece ales-yds ile öğrenci kabul ediyorsa bu üniversitenin öğrenci seçmedeki başarızlığı daha doğrusu tembelliğidir.bu sınav sadece 'niteliklerim arasında türkçe ve matematiği etkin kullanma da var' sınavıdır.

    2-)hadi o adam bir şekilde eğitime başladı, bunun yüksek lisansı var, doktorası var.bu en az 6 yıllık eğitim sürecinin bir akademisyenin iyi veya kötü olmasındaki payı esastır.sen kalkıp adamın kalitesizliğini niye yıllarönce girdiği sınava yüklüyorsun?belki de bu basit mantığı kurmaya muktedir olmadığın için ales matematiğin artmıyordur,ha?

    şimdi niye bu kadar malzeme yaptım: sırf kendisi yüksek alamadı diye sınava neresinden çamur atsam diye bakan,ales'ini kullanarak bir yerlere tutunabildiğim için şahsımı küçümsemeye çalışan insanlar var da ondan.kendi başarızlığına/talihsizliğine kulp takıcam derken sizi 'ay cnm çok kalitesizsin aslında,sınav çok dandirik ondan bi baltaya sap oldun.'ha bir de arkasından özellikle sana demiyrm lafı geliyor ya,he he.