1. gebze "hoop" dese, dil ovası "bi dakka o elini bi indir" dese yer yerinden oynar, ama demiyor, çünkü kapital ona vermediği parayı, o daha fazlasını isteyemesin, gücünün farkına varamasın diye harcıyor.
  2. verilebilecek en küçük maaş miktarı. ancak bizim toplulumuzun maalesef %50 si bu ücretle çalışıyor.
    birde asgari ücret verilip, ssk sı yatırılmayanlar yada yarım ssk yatırılıp, asgari ücreti elden verilen varki onlara hiç değinmeyelim.
    peki asgari ücret belirleme işi neden bu kadar önemli?

    arkadaşlar, kanunen her şeyin hesaplaması asgari ücrete göre yapılıyor.
    örneğin gss denilen zorunlu sağlık sigortasında kullanılan hesaplamalar ''kişi başı gelire'' göre yapılıyor.
    kişi başı geliriniz, brüt asgari ücretin 1/3'ünden yüksek ise; ayda zorunlu sigorta olarak 110 tl para ödemek zorundasınız.

    engelli maaşları, yaşlı maaşları için kullanılan ''muhtaçlık sınırı'' hesabı yine; net altını çizeyim net, asgari ücretin 1/3'ünden fazla veya az olma durumuna göre belirleniyor.

    aslında biz farkında olmasakta, tüm vergiler, tüm ödemeler asgari ücret baz alınarak yapılıyor bu nedenle ''çok önemli''dir.
  3. bir ülkedeki asgari ücret düzeyi o toplumun ahlak düzeyini yansıtırmış.^:engels böyle buyurmuş.^
    mutlu
  4. tcmb'ye göre ülkedeki ücretlilerin 3'te 1'i asgari ücret ve altında maaşla çalışıyor.
    mutlu
  5. mutlu
  6. at yarışına dönmüş olan vaatlerden sonra, insanın çalıştığı işi bırakıp vasıfsız eleman olası geliyor. ama beni üzen ise, milyonlarca asgari ücretle çalışan, ailesini geçindirenler üzerinden bu durumun böyle mizah durumu edilecek konumda olması. o maaşla geçimini sağlayanlar eminim, seçim öncesi çok farklı ruh hallerindedirler.