1. katılmadığım önermedir. arkadaşımla adaşız, hiçbir benzerliğimiz yok.
    gunez
  2. (bkz: vedat)
    açik konuşalim, aklinizda canlanan tip uysal, mahzun bir tip mi? kesinlikle değil.
    bunun gibi.
    vedatlar tehlikelidir.
    t
  3. bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama çoğunlukla böyle bir şey olduğuna inanıyorum.

    mesela zeynepler çok sempatik sıcak bir enerjileri var.
    emreler şımarık fırlama piç diye tabir ettiğimiz tipler.
    ezgi buse tuğba bunlarda ortamcılar. melekler de keza isminin hakkını veriyor. saysam böyle uzar gider.
  4. çalıştığım kurumda benim haricimde iki adaşım daha var...
    ve hiç alakamız yok... hiç...
  5. iki ismim var amma ikisiyle de adaş olduklarımın alakası yok... önerme çürütme vol 6842...
  6. çoğu kimsenin hiç duymadığı bir isme sahibim. adımın karşılığı olanlara bakıyorum da gram benzemiyorum. huyumuz ya da suyumuz da benzer mi bilemiyorum.
  7. iki alt katımdaki adaşım ile başka bir birimdeki adaşımın benimle uzak yakın alakaları yok...

    alt katımdaki hatun balık etli, sarışın ve renkli gözlü, esprili, konuşkan ve canlı biri; bense tam tersiyim... (tamam sivri dilliyim ama yine de benzemiyoruz...)
    diğeri de nasıl desem fazla tuhaf... tamam ben de tuhafım da o kadar da değil...

    özeti benzemiyorum adaşlarıma...
  8. çok inanamadım bu varsayıma. benzemiyorlar bence. yani mehmeti alacaksan her türlü karaktere sahip mehmeti bulabilirsin zaten. belki istisnalar olabilir benzeyen. genel olarak böyle bir şey söyleyebileceğimizi zannetmiyorum.
  9. tersten adaşım olan biriyle tanışmıştım, hakikaten bayağı zıddım gibiydi :)
  10. isimlerin insanların hayatta ki rollerini az çok etkilediğine inanıyorum. hatta isminin anlamına göre şekillendiğini bile düşünürüm. çevremde de böyle söylemleri oldukça duyarım. konuya gelirsek aynı isme sahip kişilerin karakter ya da tip olarak birbirlerine benzediği gibi bir durum var. ne kadar doğru ne kadar kişi için geçerli bilmem ama tanıdığım başakların tip olarak birbirlerine benzeme durumu vardı. şuan da aynı şekilde karakterlerini benzettiğim aynı isme sahip arkadaşlarım olduğunu gördüm.

    rastlantı mı bilmiyorum ama bir kuram olarak bu konuyu görebilir tartışabiliriz.

    *felsefe başlığına açılma durumu daha mı olurlu olurdu emin olamadım.


    edit1: tartışma konusu olduğu için tüm fikirlere saygım var ancak bir arkadaş var ki aşağıda onun söylemlerin bir kısmı pek kabul edilesi değil. "felsefede aynı ismi taşıyan insanların birbirleriyle olan fiziksel veya zihinsel ortak özelliklerinin çokluğundan bahsedildiğini hiç okumadım" diyen arkadaşa sormak istiyorum felsefe konu başlığına başlık açabilmek için herhangi bir düşünce yada felsefe yapan birilerinin argümanlarını mı örnek almak gerekiyor. felsefenin olayı düşünce sanatı değil midir. bende bir düşünce durumunu sorgulama olayına girdiğim için açmayı düşünmüştüm. okumadan da birşeylerin felsefesini yapamayacaksak, sadece okuduğumuz felsefe kitaplarına bağlı kalarak devam ediceksek işimiz iş bizim. illa okumak olayına giriceksek de platon ve idea'larını, sokrates'in yaşamla ilgili yorumlarını okumamış olman imkansızdır, onları tekrardan göz önünde bulundurarak merakım olabileceğini düşünerek düşünce sanatımızı gerçekleştirelim biraz.